Najavljena svečanost povodom 40.godina djelovanja plivačkog kluba Pula

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je svečanost održavanja skupštine plivačkog kluba Pula povodom 40. godina djelovanja. Konferenciji za novinare uz gradonačelnika Borisa Miletića sudjelovali su predsjednik plivačkog kluba Pula Stanko Hrženjak,  član izvršnog odbora plivačkog kluba Pula Silvio Blašković i glavni trener plivačkog kluba Pula Klara Hrastić Tiganj.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitao je plivačkom klubu Pula na ovom značajnom jubileju. Rekao je kako ponosan na njihov rad i postojanje s obzirom na nedostatak uvjeta koji ih nije demotivirao da ustrajno promoviraju ovaj sport, rekao je Miletić. Izrazio je zadovoljstvo što su svi zajedno dio priče novih Gradskih bazena Pula , koji omogućuju uvjete vrijedne ovog sporta, truda te ciljeva koje natjecatelji imaju. Rekao je kako je Grad Pula ponosan sponzor njihovog slavlja i poželio im puno uspjeha u daljnjem radu. 

Predsjednik kluba Stanko Hrženjak rekao je kako plivački klub Pula postoji gotovo otkad i grad Pula. Odnosno kako se u gradu plivalo od pamtivijeka pa do danas, no neprekidno djelovanje službeno bilježe gotovo punih 40 godina. Pozvao je svih da im se pridruže na svečanosti u Hotelu Park Plaza Histria u subotu, 06.travnja s početkom u 18 sati kako bi zajedno obilježili divnih i uspješnih 40.godina djelovanja kluba.

Više o natjecateljskom djelu govorio je član izvršnog odbora Silvio Blašković, ujedno i otac sportaša Bruna Blaškovića koji niže uspjeh za uspjehom, a trenutno se nalazi u Americi, točnije,  Indiana Universityu gdje naporno vježba i priprema se za nove uspjehe. Kako g. Blašković kaže, sinu Brunu glavni je cilj nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu 2020 godine, a prvi slijedeći korak ka tome je SP u Južnoj Koreju krajem srpnja 2019 godine. 
Bruno je i aktualni vlasnik hrvatskog rekorda, u malim bazenima na 50 delfin u mlađem juniorskom uzrastu i u velikim bazenima u juniorskoj kategoriji na 50 slobodno i u hrvatskim štafetama na 4×100 slobodno i  4×100 mješovito. U mlađe seniorskoj kategoriji  Bruno  drži rekord Hrvatske na 50 i 100 slobodno. 

Trenerica Klara Hrastić Tiganj rekla je kako je veliko zadovoljstvo i pohvala što se ovogodišnje Županijsko prvenstvo Istarske županije održalo na novom bazenu . Dodala je kako se osim što su uvjeti bolji, poboljšanje i interes vidi i kroz upis novih članova, koji je dvostruko veći nego prijašnjih godina. Tako klub danas broji oko 250 članova, od čega 70-tak natjecatelja. Rekla je kako u četvrtak kreću s obukom neplivača, a dodala i kako s novim uvjetima imaju prostora za poboljšanje rada tako da razmatraju nove programe koje bi građanima mogli ponuditi.

Plivač kluba Pula Bruno Blašković osvojio je dvije važne nagrade za “Najboljeg sportaša Istarske županije u 2018. godini” i za za “Najboljeg sportaša grada Pule u 2018. godini”od Sportske zajednice grada Pule
Plivački klub Pula primio je priznanje za doprinos i razvoj plivanja u gradu Puli kroz svojih 40 godina postojanja

Pin It on Pinterest