Održan mimohod povodom Dana različitosti

Na sunčanom i veselom Forumu u samom središtu Pule, danas je održan tradicionalni mimohodom povodom Dana različitosti na kojemu je sudjelovalo više od 300 mališana iz Dječjih vrtića Mali svijet, Dječjeg vrtića Pula, Dječjeg vrtića-Scuola dell`infanzia „Rin Tin Tin” i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci srdačno je pozdravila svu okupljenu djecu i njihove roditelje i odgajateljice. „Izrazito mi je drago što danas imamo prilike svi zajedno, povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu poslati poruku kako su različitosti važne te kako s njima rastemo od najranijeg doba.“ – poručila je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Mališani su za ovu prigodu pripremili poučnu pjesmicu „Živjeti zajedno (ali) s razlikama“ koja je poslužila kako bi se dodatno podignula svijest o autizmu, odnosno povećala svijest o djeci s teškoćama, u ustanovama ranog i predškolskog odgoja te poslala zajednička želja da se ovoj temi pruži važnost koju zaslužuje. Pjesmica je izvedena i na znakovnom jeziku.

Na kraju, kao sjećanje na ovo zajedničko druženje, mališani su zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Elenom Puh Belci napravili zajedničke fotografije. Akciju su podržali roditelji i članice udruge Autizam – Istra.

Pin It on Pinterest