GRADONAČELNIK KLAUDIO VITASOVIĆ PRIMIO ČLANOVE PLIVAČKE EKIPE CENTRA ZA REHABILITACIJU

GRADONAČELNIK KLAUDIO VITASOVIĆ PRIMIO ČLANOVE PLIVAČKE EKIPE CENTRA ZA REHABILITACIJU KOJI SU SUDJELOVALI NA SVJETSKIM LJETNIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE „ABU DHABI 2019.“

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović i njegov zamjenik Enea Codacci primili su danas u gradskoj palači ravnateljicu Centra za rehabilitaciju Katicu Cvek te korisnike ustanove odnosno Plivačku ekipu Specijalne olimpijade Hrvatske.

Naime, štićenicima Centra za rehabilitaciju pripala je čast da predstave Specijalnu olimpijadu Hrvatske na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade „Abu Dhabi 2019.“godini pod stručnim vodstvom trenera Sandia Kesera. Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade.

Specijalna olimpijada održala se je u Abu Dhabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) od 14. do 21. ožujka 2019. godine. Na olimpijadi se natjecalo više od 7.500 olimpijaca iz 190 različitih zemalja cijeloga svijeta koji su se natjecali u 24 sportske discipline.

Hrvatski sportaši natjecali su se u atletici, bowlingu, plivanju i stolnom tenisu.

Plivačka ekipa Specijalne olimpijade Hrvatske osvojila je srebro a Sanja Jašić, korisnica vodnjanske podružnice Centra za rehabilitaciju, osvojila je srebro na 25 metara slobodno za žene.Inače, za vrijeme trajanja specijalne olimpijade sportašima su bili dostupni besplatni zdravstveni pregledi vida, sluha, zubiju kao i brojne edukacije o zdravlju. Specijalne olimpijske igre održavaju se od 1968. godine s ciljem promicanja razumijevanja, prihvaćanja i integracije ljudi s intelektualnim teškoćama.

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović čestitao je svima na trudu, radu i na ostvarenim rezultatima. „Izuzetno me veseli i ponosan sam što ste postigli ovaj značajan rezultat u svjetskim razmjerima i zato velika čestitka svima vama na tome. Suradnja Grada i Centra za rehabilitaciju je oduvijek na odličnom nivou, a korisnici vodnjanske podružnice u potpunosti su uključeni u lokalnoj zajednici kroz provedbu raznih aktivnosti i programa koje zajednički kreiramo.  Mi ćemo Vam i dalje biti podrška u svim vašim aktivnostima. Hvala vam na svemu“ naglasio je Vitasović.


Pin It on Pinterest