Održan Dan otvorenih vrata Štit 2019.

Jučer 3. travnja održan je Dan otvorenih vrata Štit 2019. Mališani iz Osnovne škole dr. Mate Demarin, dječjeg vrtića Medulin, područnog vrtića Premantura i raznih vrtića iz Pule imali su priliku posjetiti vojni poligon u uvali Školjić na Kamenjaku.

Unatoč oblačnom jutru, u popodnevnim satima zasjalo je sunce pa su djeca i odrasli uživali u lijepome vremenu, te pritom ponešto naučili i zabavili se. Već tradicionalno vojnici Hrvatske vojske sjajno su organizirali program namijenjen djeci, te im pokazali da se uloga vojske ne mora vezivati nužno uz ratovanje.

Osim samog razgledavanja vojne opreme, mališani su mogli iskusiti kakav je osjećaj boraviti u vojnom vozilu, upaliti sirenu, te maskirati svoje lice vojničkim bojama. Dečkima je bilo posebno zanimljivo sjesti na motocikl vojne policije, dok se djevojčicama više svidjela komunikacijska oprema pomoću koje su međusobno razgovarale s određene udaljenosti.

Srdačni vojnici proveli su djecu kroz vojni tabor, te im pokazali gdje vojska spava, jede i druži se. Na posljetku svi zajedno okrijepili su se uz kolačiće i čaj, te time zaokružili ovaj program prepun doživljaja.

Fotografije (autor: Lara Vujica)


Pin It on Pinterest