Najava koncerta rock grupe „STABILIZACIJA“

Danas je u prostorijama Grada Vodnjan – Dignano održana konferencija za medije Grada Vodnjan – Dignano i rock grupe „Stabilizacija“ povodom koncerta navedenog sastava koji će se održati u subotu, 13. travnja u Domu mladih u Vodnjanu, s početkom u 21.30 sati.

Tom se prigodom Gradonačelnik Grada Vodnjan – Dignano Klaudio Vitasović zahvalio članovima „Stabilizacije“ na ovoj inicijativi te naglasio kako je vodnjanski rock sastav „Stabilizacija“ jedno od najpoznatijih imena istarske rock scene s početka osamdesetih godina prošloga stoljeća, a koja je u to doba bila nadaleko poznata i nastupala na čitavom području tadašnje države. Pritom je naglasio kako je uvjeren da će subotnji koncert privući veliki broj obožavatelja ovoga rock sastava.

Danilo Dragosavac jedan od članova „Stabilizacije“ osvrnuo se na ondašnje nastupe naglasivši kako je upravo „Stabilizacija“ svojim originalnim pristupom i vlastito osmišljenom vizurom stvorila među publikom prepoznatljiv imidž. Boris Čače autor pjesama i jedan od članova grupe napomenuo je kako se tematika njihovih autorskih pjesama toga doba temelji na tada aktualnim temama koje se ne razlikuju previše od današnjih.

Vokalno instrumentalni sastav „Stabilizacija“ osnovan je 1980. godine u Vodnjanu. Postavu su činili Boris Čače, Valter Šćulac, Elio Šćulac, Danilo Dragosavac, Igor Radola i Valter Prencis. U mjesecu kolovozu iste godine u vodnjanskoj „Rotondi – Bašti“ održan je prvi koncert. U dogledno vrijeme postav sastava se mijenja, a činili su ga još Denis Mikulić, Nikica Duraković i Davor Dragosavac. Nakon 1984. sastav „Stabilizacija“ nastupa tek povremeno, na pozive organizatora, a tek se nedavno Boris Čače, Valter Šćulac, Danilo Dragosavac i Nikica Duraković ponovno okupljaju s namjerom organizacije javnoga nastupa te počinju uvježbavati i nove pjesme koje donosi Boris Čače.  

Subotnji koncert grupe „Stabilizacija“ u Domu mladih u Vodnjanu, održava se pod pokroviteljstvom Grada Vodnjan-Dignano. Publika će moći uživati u petnaest autorskih kompozicija, a program započinje u 21:30 sati. Ulaz je slobodan.

Pin It on Pinterest