Revija suvremenog srpskog filma u Kinu Valli – otvorenje 12. travnja u 19:00

Od 12. do 16. travnja održati će se Revija suvremenog srpskog filma na kojoj će se prikazati pet dugometražnih filmova nastalih tijekom 2018. godine. Reviju otvara Južni vjetar (r. M. Avramović) kriminalistički film o mladom pripadniku podzemne bande u Beogradu koji ugrožava sebe i svoju obitelj kada presretne put mafijaškog vođu koji radi za šefa policije. Na projekciji će prisustvovati koscenarist filma, Petar Mihajlović.

Obiteljska pustolovina Zlogonje (r. R. Miljković) priča je o djevojčici i dječaku koji su uvjereni da im je nova maćeha zapravo vještica. Ederlezi Rising (r. L. Bodroža) znanstveno je fantastična erotska drama o astronautu koji ponovno pokreće operativni sustav androida kako bi je pretvorio u nešto najbliže stvarnoj osobi. Drama Banditi u potrazi za mamom (r. K. Ristić) govori o tri brata i sestre koji upadnu u loše društvo te ih policija smješta u dom za nezbrinutu djecu, a jedini koji je uspio pobjeći traži način da spasi ostale. Posljednji film na rasporedu je Uspavanka za vojnike (r. P. Antonijević) ratni film o učitelju biologije, ratnom veteranu iz Prvog svjetskog rata koji dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata gdje nailazi na ostarjelog komandanta te zajedno prizivaju sjećanja njihove Pete divizije.

Revija suvremenog srpskog filma održava se u sklopu Festivala srpske kulture a organizirana je u suradnji s Klubom  Srba Istarske županije, SKUC-om i Filmskim centrom Srbije, i Pula Film Festivalom.

Cijena ulaznice po projekciji iznosi 10,00 kn.

Cjelokupni raspored možete pronaći na www.kinovalli.net.

Pin It on Pinterest