Aukcija slika MedulinArta za Klub Gea Pula

Aukcija slika Veliko srce Medulina za Klub Gea u petak 26. travnja u 19.30 u medulinskom multimedijalnom centru 3mc .

S ciljem da podrži programe i aktivnosti Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula Udruga MedulinArt organizira humanitarnu aukciju Veliko srce Medulina za Klub Gea. Aukcija će se održati 26. travnja u 19.30 sati u multimedijalnom centru 3mc u Medulinu.

Članovi likovne i primijenjene sekcije udruge MedulinArt za potrebe aukcije donirali su svoje likovne radove na kojima prevladavaju morski motivi i istarski krajolik. Riječ je o likovnim djelima akrilu na platnu dimenzija 50 x 70 cm za čiju je izradu Općina Medulin osigurala platna i materijale. Slike će se mogu razgledati i kupiti po cijeni od 500,00 kn na samoj aukciji, a dio radova može se razgledati i na internetskoj stranici Kluba Gea: https://geapula.hr/2019/04/07/medulinart-pripremio-aukciju-slika-za-klub-gea/.

Prihod od prodaje slika namijenjen je Klubu Gea za financiranje rada i aktivnosti Kluba. Naime, Klub Gea neprofitna je organizacija koja djeluje već dvadeset i jednu godinu, a njezina je misija pružanje psihosocijalne pomoći ženama oboljelim i operiranim od raka dojke, podizanje svijesti stanovništva o važnosti prevencije i ranom otkrivanju raka dojke te pružanje kvalitetne postoperativne rehabilitacije liječenih žena.

Za aktivnosti i projekte koje Klub provodi neophodna su novčana sredstva kojima se financira provođenje programa rehabilitacije žena operiranih i liječenih od raka dojke, u kojem sudjeluju posebno educirane fizoterapeutkinje koje provode ciljane medicinske vježbe i limfnu drenažu. Kroz savjetovalište koje je za korisnike potpuno besplatno liječnici onkolozi pružaju stručnu pomoć oboljelima od karcinoma dojke, a na raspolaganju im je i stručna pomoć fitoterapeuta o održavanju zdravlja na prirodan način, liječnika nutricionista i magistre farmacije o prilagođenoj prehrani i dodacima prehrane, psihoterapeuta o suočavanju s bolešću i njenim posljedicama, kao i oporavku i usvajanju novih vještina i navika. Klub organizira i besplatna predavanja otvorena za javnost na kojima se može saznati više informacija o rehabilitaciji, pravima oboljelih, zdravoj prehrani, utjecaju lijekova i dr.

Zahvaljujući kontinuiranom radu i stalnom širenju aktivnosti, klub se tijekom dva desetljeća svog djelovanja profilirao u udrugu od velikog značaja za lokalnu zajednicu i postao organizacija civilnog društva koja svojim radom uvelike doprinosi podizanju svijesti o ovom javnozdravstvenom problemu te poboljšanju kvalitete života oboljelih žena.

Pratite novosti Kluba Gea na www.geapula.hr ili na Facebook stranici Kluba te uputite upit na info@geapula.hr ili dođite u radno vrijeme Kluba na adresu P. Nobile 1, Pula.

Pin It on Pinterest