Dan ulja i vina u Vodnjanu

Najbolja maslinova ulja i vina čekaju vas u subotu 27. travnja u Vodnjanu na Danu ulja i vina

U subotu, 27. travnja 2019. godine održat će se manifestacija Dan ulja i vina, tradicionalna manifestacija nastala spajanjem najstarijih smotri maslinovih ulja i vina u Istri te se ove godine održava 25. Smotra maslinovih ulja Istre i 26. Smotru vina južne Istre.

Svečanim otvorenjem manifestacije u 10 sati započinje ovogodišnja avantura koja široj publici približava mirise i okuse najboljih maslinovih ulja i vina južne Istre, ali i poseban program za sve generacije te degustacije i veselo popodne u vodnjanskim kantinama, podrumima i degustacionim salama.

Do zabave i slobodnih obilazaka „U điru po vodnjanskim kantinama – Alla riscoperta delle cantine Dignanesi“, održat će se bogat program na Narodnom trgu i u Circolu, Zajednici Talijana Vodnjana.

S početkom u 11 sati kreće se s dodjelom uvjerenja o osposobljavanju za poslove sommeliera maslinovog ulja, a od 10 do 14 sati mogu se degustirati sva maslinova ulja i vina koja su sudjelovala na ocjenjivanjima u sklopu ovogodišnje manifestacije. Stručna predavanja održat će se od 11.30 sati i to će se predstaviti teme kao što je Zaštićena oznaka izvornosti ISTRA, pobliže će objasniti specifikacija proizvoda. Nakon spomenute, slijedi tema Certifikacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja ISTRA: postupak, naknade, plan kontrole. Publici i zainteresiranima predstavit će se i pobliže objasniti vrlo interesantna i uvijek aktualna tema Označavanje i deklariranje: etiketa i markica.

Nakon stručnih predavanja uslijedit će vođena degustacija Vin de rosa u 12 sati, a svečana dodjela priznanja najboljim maslinovim uljima i vinima održat će se u 12.30 sati.

Cjelokupni program održat će se na Narodnom trgu i u prostorima Zajednice Talijana Vodnjana.

Zabava i druženje uz degustaciju velike fritaje održat će se na kraju službenog programa oko 13.30 sati, a od 15 do 20 sati moći će se posjetiti ukupno 27 otvorenih podruma, kantina i degustacijskih sala Vodnjanštine.

Vidimo se u Vodnjanu na Danu ulja i vina.

Pin It on Pinterest