Razna blagdanska događanja tijekom prosinca u Brtonigli

Blagdanske radosti neće ni ove godine zaobići Brtoniglu. Naime,  ušli smo u posljednji mjesec u godini u kojemu posjetitelje ove male općine očekuju  predstave, Božićni sajam, koncerti i priredba.

Prvi na redu je Božićni sajam koji započinje u subotu 08.prosinca u 16 sati kada se dnevno svijetlo počinje povlačiti i prepušta mjesto bajkovitoj rasvjeti koja će stvoriti intimnu blagdansku atmosferu, dodatno uljepšanu božićnim ukrasima.

Sajmu će prisustvovati ukupno 15 izlagača te ponuditi prisutnima ukrase, rukotvorine, suvenire, kreme, razne autohtone  i druge proizvode, neizostavno kuhano vino i još mnogo toga. Istoga dana za dodatan osjećaj idile pobrinut će se „Little Whisper“ uz glazbene zvuke koje neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Sljedećeg dana sajam se nastavlja u isto vrijeme i s istom ponudom na štandovima, dok razliku u odnosu na subotu činiti će glazbena poslastica u režiji ženske vokalne skupine Ad Libitum.

Štandovi natkriveni šatorima (gazebima), kao i prošle godine bit će smješteni na „malom trgu“, uz ostalo, kako bi se stvorio ugođaj bliskosti.

Preostali dio prosinačkih aktivnosti odvijat će se u zatvorenom, točnije u prostorijama Zajednice Talijana Brtonigle, a obuhvaćat će 16.prosinca Završnu predstavu aktivista „Zajednice Talijana Brtonigle“, sljedećeg dana Božićnu predstavu polaznika dječjeg vrtića Kalimero i 21. prosinca Završnu priredbu učenika „Centra studija klasične glazbe“.

Pin It on Pinterest