Izgradnja nove zgrade Medicinske škole u Puli KREĆE NA JESEN

Pulski medicinari su još 2010. godine u potpunosti morali napustiti staru školu zbog opasnosti od rušenja, te od tada nastavu pohađaju na nekoliko lokacija, često i do kasno navečer.

Ove jeseni trebala bi konačno početi izgradnja nove zgrade Medicinske škole u Puli, a prvi učenici u nju bi trebali ući krajem 2020. godine.

Gradnja nove zgrade Medicinske škole još prije dvije godine najavljena je kao jedna od najznačajnijih investicija u obrazovanju. Učenici koji se školuju za ovo deficitarno zanimanje izgradnjom nove zgrade trebali, umjesto na nekoliko, nastavu konačno pohađati na jednoj lokaciji. Također, nova bi zgrada trebala biti dodatni poticaj kvalitetnom obrazovanju i stvaranju novih kadrova za pulsku bolnicu koja se već duže vremena bori s nedostatkom medicinskih sestara i tehničara.

Natječaji

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Patricia Percan kaže da bi, ako ne bude žalbi, prvi radovi trebali krenuti ove jeseni.

– U lipnju slijedi provedba postupka javne nabave za izvođenje radova, stručni i projektantski nadzor, te natječaj za vođenje projekta, kazala je Percan i najavila da bi se natječaj za nabavku opreme trebao provesti u siječnju 2020. godine.

U sufinanciranju otplate kredita sudjelovat će, uz Županiju, Grad Pula s 50 posto. Kao što je poznato, Županija je potpisala ugovor o dugoročnom kreditu s Privrednom bankom Zagreb u visini od 65 milijuna kuna. Tim će se kreditom financirati ulaganja u objekte društvene infrastrukture među kojima su Medicinska škola Pula, ali i Osnovna škola Mate Balote u Bujama i škola Petra Studenca te Dom za starije osobe Alfredo Štiglić u Puli.

Samo za Medicinsku školu iz kredita će se utrošiti 52 milijuna kuna, a rok otplate je 15 godina. Kako je istaknuo istarski župan Valter Flego, bez obzira na novu bolnicu, vrhunsku opremu i uređaje, glavna su karika upravo liječnici i medicinsko osoblje, poručivši da je upravo stoga izgradnja Medicinske škole jedan od prioriteta županijske uprave.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest