Kozmodrum uživo ispred Augustovog hrama u Puli

Nakon lanjskog prvijenca domaći elektronski kolektiv Music After Dinner ponovno na Forumu priređuje bogato glazbeno i vizualno iskustvo svoj publici. Nastup hvaljene zagrebačke petorke Kozmodrum ove subote, 4. svibnja pratit će video mapping u režiji riječkog umjetnika Damjana Šporčića (OBLIK 3).

Ovaj audio-vizualni događaj dio je programa manifestacije povodom obilježavanja Dana Grada Pule ali i uvertira u sjajnu ljetnu glazbenu sezonu.

U polumračnoj atmosferi Foruma s početkom u 20 sati poseban svjetlosni ugođaj izazvat će vizualija u režiji dugogodišnjeg multidisciplinarnog umjetnika Damjana Šporčića iz umjetničkog kolektiva OBLIK 3. Njegova mapping projekcija i animacije na pročelje Augustovog hrama bit će inspirirana organskom glazbom zagrebačkog sastava Kozmodrum.

Hvaljeni i koncertno uvijek fantastični peteročlani ansambl – Kozmodrum čine glazbenici poznati u vrlo različitim glazbenim poljima i oblicima. Idejni začetnik i kreativna pokretačka sila je Janko Novoselić koji piše i obrađuje glazbu te na kraju sjeda za bubnjeve. Uz njega, u postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama. Svoju glazbenu mješavinu nazivaju Organic Dance Music, a ista objedinjuje strukture elektronskih stilova i forme preuzete iz duge tradicije jazz i fusion glazbe koja je posebno utkana u njihov izričaj. Svirački je to i prirodni pristup glazbi uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata.

Glazbeno putovanje večeri započet će jedan od domaćih vrtitelja vinila – Borut Cvajner (Vakum Records).Organizatori pozivaju svih da se pridruže glazbenoj atmosferi i uživaju u vizualnom performansu. Nakon Foruma, glazbeno druženje prebacuje se u Galeriju Cvajner. U slučaju kiše događaj će se održati u nekom drugom terminu o kojem će se naknadno obavijestiti. Sve dodatne informacije o eventu mogu se pratiti putem društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Music After Dinner (MAD) ime je udruge i produkcijskog tima iza kojeg stoje mladi i poduzetni članovi, no prije svega DJ-evi i strastveni ljubitelji ploča. Udruga je osnovana s ciljem upotpunjavanja glazbeno – scenskih događanja u krugu mladih i lokalne zajednice, promoviranja lokalne glazbene produkcije i kulture vinila.


Pin It on Pinterest