Održan prijem za članice Saveza društva multiple skleroze Hrvatske

U Komunalnoj palači održan je danas prijem za predstavnike Društva multiple skleroze Istarske županije i Saveza društava multiple skleroze Hrvatske. Prijem je održan u svrhu upoznavanja  nadležnih institucija sa radom Nacionalne udruge oboljelih od multiple skleroze i dogovora oko buduće suradnje. Naime, predstavnici SDMSH-a održati će sutra, 3. svibnja 2019. godine, u prostoru Društva multiple skleroze Istarske županije u 9 sati radionicu pod nazivom “Pripremi se za posao” koja će uključivati teme: “Osobe s invaliditetom na tržištu rada”, “Prilagodba radnog mjesta” i “Baza životopisa oboljelih od multiple skleroze”.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zaželjela je dobrodošlicu članicima Saveza društava multiple skleroze Hrvatske te im je ukratko predstavila način rada i uspješnu suradnju između Grada i Društva multiple skleroze Istarske Županije. “Kao izuzetno pozitivan primjer dobre prakse imamo zaštitnu radionicu TEKOP NOVU, ustanovu koja zapošljava veliki broj osoba s invaliditetom, a koja se konstantno širi te stvara nova potrebna radna mjesta.” – rekla je zamjenica gradonačelnik Puh Belci

Izvršna direktorica SDMSH-a Dijana Roginić zahvalila se na dobrošlicu te je istaknula kako joj je iznimno drago na pozitivnoj atmosferi i suradnji između jedinica lokalne samouprave i Udruga koje se okupljaju oboljele od multiple skleroze. “Želja nam je kao Savez pružiti dodatnu podršku jedinicima lokalne samouprave, kroz naše radionice provesti edukaciju oboljelih osoba i pripremiti ih na tržište rada, ali i prije svega uputiti na prava koja imaju pri zapošljavanju.” – kazala je izvršna direktorica Roginić.

Pin It on Pinterest