Posjet učenika talijanske osnovne škole Policijskoj postaji Rovinj-Rovigno

Policijsku postaju Rovinj- Rovigno su u utorak posjetila djeca talijanske osnovne škole Bernardo Benussi –područne škole Bale, ukupno njih 14 u pratnji učiteljica.

Djecu je ugostila policijska službenica za prevenciju policijske postaje Rovinj Sanja Delač Fabris te ih upoznala s opremom i vozilima koju policija koristi u svakodnevnom radu. Najveće oduševljenje izazvale su zatvorske prostorije i sredstva za vezivanje „lisice“. Djeci je predstavljen rad Operativnog dežurstva, kojom prilikom su se djeci ponovili telefonski brojevi svih hitnih službi, te su im pokazane posebne prostorije za zadržavanje, predstavljen rad upravne službe te službena vozila.

Druženje je nastavljeno u Sali za sastanke, a osim što su djeca upoznata sa svakodnevnim policijskim zadaćama, održano je edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju djece u prometu, s naglaskom na važnost korištenja sigurnosnog pojasa, prelaska ceste te opasnostima igre uz prometnice i na mjestima gdje se odvija promet.
Na prigodno izrađene kartončiće djeci su uzeti otisci prstiju što su sa sobom ponijeli kao uspomenu na posjet policijskoj postaji.

Pin It on Pinterest