Informatičari i matematičari prezentirali svoje radove i doprinijeli obilježavanju Dana Grada Pule

Danas je u Komunalnoj palači održana prezentacija najboljih matematičkih i informatičkih radova s kojima su se učenici osnovnih škola grada Pule pridružili proslavi Dana Grada Pule. Svoje pobjedničke znanstveno istraživačke radove predstavili su članovi Matematičkog društva Istre te Društva informatičara Pula.

Pohvalu na trudu uloženom u izradu ovako složenih radova u kojima na jedan interesantan način prikazuju kako vide svoj grad uputile su Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule i Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
Cilj ovog natjecanja je potaknuti mlade na kreativno promišljanje te primjenu matematike i informatike u svakodnevnom životu.
Nagrade i priznanja najuspješnijim informatičarima i matematičarima uručila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.
Pobjednici 12. informatičkog natjecanja „Pula – moj Grad“ u kategoriji digitalni crtež su Enna Šestan  iz OŠ Šijana, drugo mjesto pripalo je Katarini Vuković  iz OŠ  Vidikovac, a treća je bila Lucija Horvat iz OŠ Kaštanjer.
U kategoriji kratki film najbolje radove napravili su učenici Lino Maksić iz OŠ Kaštanjer, Paola Brletić iz OŠ Šijana i Benjamin Roznbeker iz OŠ Veruda.
Za najoriginalniji animirani film i animaciju proglašen je uradak Dore Mitić iz OŠ Stoja. Drugo mjesto pripalo je Noelu Hodžiću iz OŠ Giuseppina Martinuzzi, dok je Mia Dobranović iz OŠ Šijana dobitnica treće nagrade u toj kategoriji.
Ove je godine na natjecanje pristiglo 135 radova i to 89 digitalnih crteža, 18 kratkih filmova i 28 animacija i animiranih filmova . Kriteriji za ocjenjivanje bila je  originalnost, cjelovitost, tehnička složenost i dojam.  

Projekt „Pula +“ je smotra malih znanstveno-istraživačkih radova učenika osnovnih  škola grada Pule,  čiji je smisao pokazati kako učenici vide svoj grad/ zavičaj okom i srcem matematike, kako primjenjuju i povezuju naučeno i kako otkrivaju svoj grad/zavičaj kroz njegovu povijest, kulturu, umjetnost, arhitekturu, književnost i jezike. 
Timovi učenika prezentirali su najbolje matematičke projekte.
Njaboljim projektima proglašeni su oni OŠ Kaštanjer pod naziom „Vode grada Pule,“ zatim OŠ Verude „Šijanska šuma u brojkama,“ i OŠ Vidikovac „Na zlatnom koncu Pule.“
 „Izuzetno mi je drago što škole i Grad na ovakav način omoguću da se pokaže rad i trud naše djece što je dobar motivator za daljnji rad“ naglasila je Puh Belci i za kraj još jednom zahvalila djeci, učiteljima i mentorima na postignućima i uspjesima  kojima se tradicionalno doprinosi proslavi Dana Grada Pule.

Pin It on Pinterest