Otvorena izložba po nazivom „Od pobjede do pobjede“

U sklopu manifestacije Dana Grada Pule u Kinu Valli je u jučer otvorena izložba po nazivom „Od pobjede do pobjede“.

Na 30 fotografija autora Feđe Klarića istaknute su dvije slavne pobjede, sinergija boli koju zajednički breme Domovinski rat i Narodnooslobodilačka borba kao i zajednička patnja svih žrtava. Izložbu su otvorili gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, župan Istarske županije Valter Flego te predsjednik udruge VeDRA Ranko Britvić,  general Veselko Gabričević, i ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala Gordana Restović. U ime Grada Pule uz ostale predstavnike izložbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek. 

Predsjednik uduge VeDRA, Ranko Britvić,  je uvodno predstavio izložbu nastalu kao projekt udruge Veterana Domovinskog rata koju je odobrilo Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske a provodi se u suradnji s Udrugom antifašista i antifašističkih boraca Split. General Gabričević istaknuo je da je cilj staviti naglasak na borce koje su u oba rata izložili svoje živote te da se tekovine antifašizma ne smiju zaboraviti.

Gradonačelnik Pule Miletić pozdravio je inicijativu i dodao da grad Pula njeguje tradiciju antifašizma zbog kojih je danas Pula otvorena prema različitostima i stremi ka vrijednostima suvremenih civilizacijskih vrijednosti, te je dodao kako je to Hrvatska kakvu želimo i za kakvu se zalažemo; napredna, razvijena , otvorena s pogledom u budućnost. Župan Flego je, nadovezujući na predstojeći Dan Europe, kazao da su upravo te vrijednosti ujedno i europski dosezi koje grad Pula slavi već 74. put. Izložbu je popratio i zbor „Praksa“ koji je ovom prilikom izveo niz antologijskih borbenih pjesama.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2012058428906229

Pin It on Pinterest