Otvorena nova priča, FLIT, u Gradskoj knjižnici Pula

Otvorenjem izložbe Središnje knjižnice nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj danas u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula službeno je počeo prvi  Festivala talijanske književnosti– FLIT. 

U ime Grada Pule samom otvorenju prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je pohvalila ideju, projekt i pozdravila sve prisutne koji su dio ove divne priče susreta različitih kultura.
Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Nela Načinović, zahvalila se svima i rekla kako je ovo početak jednog divnog prijateljstva između različitih kultura, te pozdravila ispred Zajednice Talijana Pula, Fabrizia Radina i ispred Istarske županije zamjenicu župana, Giuseppinu Rajko.
Festival talijanske književnostimanifestacija je čija je namjera upotpuniti kulturnu ponudu pulske knjižnice, ističući središnju ulogu čitatelja, otkrivajući neke od najzanimljivijih suvremenih autora talijanske književnosti za mlade. 

Naime, središnje knjižnice za manjine koje žive u Hrvatskoj važna su središta širenja kulture, mjesta susreta i razmjene različitih jezika i kulture. Središte prvog izdanja Festivala su mladi. 

FLIT je projekt promocije čitanja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koji je financiran sredstvima Regije Friuli Venezia Giulia i Pučkog sveučilišta u Trstu, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Pule, u suradnji sa Zajednicom Talijana Pula i Sveučilištem Jurja Dobrile Pula.

Jedan od primarnih ciljeva izložbe je potaknuti vidljivost i zajedničku sliku samih knjižnica, skrećući pozornost na njihove usluge i vrijednosti – veliki potencijal koji tek treba otkriti.
Gradska knjižnica i čitaonica Pula krenula je danas u novu književnu avanturu s kalendarom punim događanja, koja će trajati sve do petka, 10. svibnja.

Pin It on Pinterest