Fažanski gušti i delicije, 11.-18.5.2019.

Ugostitelji Općine Fažana i TZO Fažana pozivaju Vas od 11. svibnja  do 18. svibnja 2019. na „pijat pun čarolije“   maštovitih menija od proljetnih delicija.

Petnaest ugostiteljskih objekata  Fažane i Valbandona u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Fažana desetu godinu za redom  organizira tradicionalnu gastro manifestaciju  „Fažanski gušti i delicije – pijat pun čarolije“ koja   će se održati  od subote, 11. svibnja  do subote,  18. svibnja 2019.  godine.

Ciljem prezentacije sezonskih  autohtonih jela  ugostitelji Općine Fažana  žiteljima Istre i dragim nam gostima, tijekom proljeća i jeseni, po ugostiteljskom objektima nude razne specijalitete od sezonskih namirnica.U  ovom proljetnom ciklusu odabrali su:  šparoge,  meso od boškarina  i svježe namirnice mora  kroz gušt brodeta,  koje će svaki  posjetitelj po povoljnim cijenama  (između 50,00 i 150,00 kuna)  pronaći u  „ pjatu punom čarolije“.

Ugostitelji su na tradicionalan i suvremen način  pripremili  maštovite  menije od nekoliko slijedova te će nam  uz   proljetnu salatu sa šparogama, burger od boškarina u umaku od mladog luka, zapečene šampinjone punjene pršutom, šparogama i  grana padanom,  domaće pljukance sa šparogama i boškarinom, brodetu od sipica i mažineta s njokima od buće, brodetu od hobotnice sa palentom,  tagliatelle sa šparugama i sipom….zagolicati  nepce.

Popis ugostiteljskih objekata – sudionika Fažanskih gušta i delicija:
       –  Valbandon:  
            Pizzeria/ Trattoria Navetta,  Restoran  Rosignola

–          Fažana: 
Bistro K&F; Pivnica Arboretum; Trattoria Fasana; Restoran-wine bar La Bodega;

      Konobe: Feral, Stara konoba, Amfora, Vasianum, Ulika, Batana; 
      Restorani:  Sapore di mare, Korta, Marina; 

Pin It on Pinterest