Uručene zahvalnice sudionicima 6. Festivala multikulturalnosti

Istarski župan Valter Flego, zamjenica župana Giuseppina Rajko i pročelnik za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Valerio Drandić upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za predstavnike društava, klubova i udruga nacionalnih zajednica, koje su sudjelovale na ovogodišnjem 6. Festivalu multikulturalnosti. Bila je to, već tradicionalna, prilika da se zahvali svim sudionicima Festivala te da se izmjene dojmovi o dvodnevnoj manifestaciji, koja je održana prošlog tjedna, u Titovom parku, u Puli.

„I ovogodišnjim Festivalom pokazali smo svu njegovu ljepotu i bogatstvo, zahvaljujući vašem angažmanu. Drago mi je što je upravo Festival multikulturalnost središnja glazbeno-kulturna manifestacija kojom obilježavamo Dan Europe u našoj županiji. Povratne informacije svih sudionika i publike su izuzetno pozitivne što će nam biti motivacijom da ovu manifestaciju nastavimo obogaćivati i nadograđivati“, istaknuo je župan Flego zahvalivši se svima koji su dali svoj doprinos.

Zadovoljstvo s Festivalom izrazila je i zamjenica župana Rajko, koja je kazala kako se radi o manifestaciji punoj vedrine i pozitive. Predstavnici društava, klubova i udruga nacionalnih zajednica pojedinačno su se osvrnuli na ovogodišnje izdanje Festivala izrazivši svoje pozitivne dojmove i želju da se nastavi tim putem.

Na 6. Festivalu multikulturalnosti sudjelovali su: Makedonski kulturni forum; Zajednica Albanaca Istarske županije; Klub Srba Istarske županije; Udruga Roma Istre; Slovensko kulturno društvo „Istra“; Zajednica Srba u Istri; Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre; Društvo perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“; KUD „Bosna“; Mađarsko kulturno društvo „Moricz Zsigmond; Srpsko kulturno društvo Istre „Nikola Tesla“; Makedonsko kulturno društvo „Sv. Kiril i Metodij“ i Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Udruga za Istru.

Podsjećamo, 6. Festival multikulturalnosti amaterskih udruga nacionalnih manjina Istarske županije održao se od 2. i 3. svibnja, u Titovom parku, u Puli, s programom “Pjesmom i plesom kroz bogatu kulturnu baštinu nacionalnih manjina” te izložbom radova, narodnih nošnji, nacionalnih jela i ostalih bogatstava nacionalnih obilježja.

Festival multikulturalnosti organizira se u povodu Dana Europe s ciljem promocije istarskog kulturnog bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je jedan od temelja Europske unije.

Pin It on Pinterest