5. Festival zdravog života održat će se 12. svibnja na Stanciji Guran

Na konferenciji za medije održanoj danas na Stanciji Guran, najavljen je bogat program Festivala zdravog života. Manifestacija će se održati 12. svibnja 2019. godine na Stanciji gdje će posjetitelji moći uživati u ugodnom ambijentu i prirodi, degustacijama, druženju te učenju o zdravom načinu života. Program su danas predstavile Sandra Božac, organizatorica Festivala i Morena Smoljan Makragić, direktorica Turističke zajednice grada Vodnjana.

Službeno otvorenje Festivala bit će u nedjelju u 13.30 sati. Dan započinje hodanjem pješačkom rutom kojom će sudionici upoznati dijelove Vodnjana te okolnih naselja. Edukativno-rekreativno pješačenje Stazom srednjovjekovnih puteva oduševit će posjetitelje željne lagane šetnje. Staza otkriva bogatstvo kulturno-povijesne baštine ovog područja i predstavlja idealnu rekreaciju za cijelu obitelj. Sudionici festivala imat će priliku sudjelovati na motivacijskoj radionici koju predstavlja Elvis Berkarić na temu Volim i prihvaćam sebe, a uslijedit će stručno predavanje i prezentacija eteričnih ulja te njihova primjena u svakodnevnom životu. Na Festivalu zdravog života na Stanciji Guran najmlađi posjetitelji imat će priliku sudjelovati na radionici izrade mirisnih sapuna, masažnih pločica pjenušave kupke i mirisnih soli. Nedjeljni program donosi dosta šaroliki izbor događaja, od 14 sati osim navedenih predavanja, Festival nudi cjelodnevnu degustaciju i prodaju autohtonih proizvoda, jahanje na konjima, turnir u kartanju tradicionalnim istarskim igrama te razne druge igre za djecu i odrasle. Od 16 sati u prostorijama Stancije Guran obilježit će se Svjetski dan svjesnosti o celijakiji i to predavanjem o glutenu i njegovoj povezanosti sa zdravljem te će se održati radionica o pripremanju slastica bez glutena.

Posjetitelji koji budu degustirali dnevne menije, imat će priliku sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj je nagrada boravak na seoskom domaćinstvu za dvije osobe. „Pozivamo sve one koji vole prirodu i žive ili nastoje učiti o zdravom načinu života te nova znanja žele primijeniti u svakodnevnici, da dođu u nedjelju te guštaju u bogatom programu. U sklopu festivala moći će se ručati, a na meniju su tradicionalne istarske delicije, kao što su maneštra, kobasice i ombolo i druga jela. Cijena promotivnog menija kreće se od 35 do 55 kuna. Vjerujemo da će nas poslužiti i lijepo vrijeme te je nedjelja idealna za boravak u prirodi,“ istaknula je Sandra Božac u svojem pozivu prema posjetiteljima koji žele uživati u Festivalu zdravog života.


Pin It on Pinterest