Sutra započinje akcija “MOJ KAŽUN – LA MIA CASITA”

Sutra u vodnjanskom parku kažuna s početkom u 9 sati kreće još jedna, 13-ta po redu akcija „Moj kažun-La mia casita“, koja će se održavati petkom i subotom, sve do 25.05.

U sklopu akcije očekuje vas edukativno-zabavni program „U MOJE VRIME“, u sklopu kojeg besplatnim turističkim vlakićem uz pratnju veselog animatora/vodiča posjetitelji otkrivaju obnovljene staze, kažune i suhozide u prekrasnoj prirodi. Zanima vas kako su nastali kažuni, čemu su služili, kako je izgledao život istarskog težaka 100 godina unatrag? Dođite i saznajte!

„ U moje vrime je bilo drukčije…“ – vjerojatno nema noneta ili none koji nam nisu ovako govorili. Ali kako je to zapravo bilo? Se živilo laglje? Se živilo teže? Su bili kuntenti ili dišperani?Ma čekajte nu jeno malo… Kako su znali kad rabi delati a kada počivati? Ne kapin kako su znali ki su dani od fešte, ko nisu imali kalendari?

Pitanja je miljar a odgovori je malo u tin librima! Hi valja iskati, najti hi tamo; na njivi, u graji, u kažunu, zad suhozidi! Dojdite u Vodnjan, gremo hi iskati skupa!

U programu „U moje vrime“ organizirane grupe (škole, vrtići) mogu sudjelovati petkom (10.05., 17.05. i 24.05) a svi ostali posjetitelji subotom (11.05., 18.05. i 25.05.), uz OBAVEZNU REZERVACIJU! Javite nam se putem tel. 052 535 953 ili 052 535 961 radnim danom od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati kako bi rezervirali svoje mjesto u vlakiću!

Polazna točka vlakića je Park kažuna Vodnjan (Salvela – Vodnjan sjever – kružni tok).

Nakon prošlogodišnjeg izvrsnog odaziva, i ove godine nastavljamo našu malu školu suhograditeljstva u sklopu RADIONICE: OSNOVNI TEČAJ SUHOGRADITELJSTVA „MAJSTOR OD KAŽUNI“.

Ovladajte i vi umijećem suhozidne gradnje pod budnim okom stručnjaka na najljepšem „gradilištu“ u prirodi!

Radionice će se održavati subotom (11.05., 18.05. i 25.05.), s početkom u 9 sati, u trajanju od ukupno 4 sata, a sastojati će se od 1 sata teorije (u parku kažuna) i 3 sata praktičnog dijela (na terenu-lokacija 300-injak m od parka kažuna). Svaki sudionik dobiva majicu, skripte i diplomu po završetku radionice. Za sudjelovanje na radionici potrebno se prethodno upisati putem tel. 052 535 953 ili 052 535 961 radnim danom od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati.

Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 50,00 kn po polazniku (max 15 osoba).

U sklopu akcije očekuje vas još i 5. Festival zdravog života na Stanciji Guran 12.05. (info: 0917881390), Jug na 2 kotača – „Bumbarbike maraton“ u organizaciji TZ Vodnjan i obilježavanje Dana obitelji pod vodstvom DND-a Vodnjan 19.05.

I ove će godine kraj malog naselja Batvači u neposrednoj blizini crkve Sv. Foške magičan ambijent i najljepšu prirodnu kulisu na otvorenom stvoriti spoj glazbe i posebno osvjetljenih kažuna i suhozida, smještenih na prostranoj livadi.    

Lokacija „3 kažuna“ obnovljena je u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano, „Moj kažun-La mia casita“ a krase je 3 ponajveća kažuna u Istri, poznati istarski „kameni divovi“, pred kojima se prostire velika zelena livada prošarana krošnjama i suhozidima. Ponosno najavljujemo KONCERT GRUPE „THE FRAJLE“ koji će se održati u subotu 25.05., s početkom u 21 h. Ulaz se ne naplaćuje. Za dobru atmosferu prije samog koncerta zadužen je sjajan Acoustic Fever Trio, u sastavu Petra Tripar (vokal), Alen Spada (akustična gitara) i Aleksandar Lukić (akustična gitara, vokal).

Pozivamo vas da i vi postanete dio ove čarolije kojom ćemo zajedno prizvati ljeto!
Grad Vodnjan-Dignano zahvaljuje se pokrovitelju Istarskoj županiji te medijskim pokroviteljima.


Pin It on Pinterest