Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 13 prometnih nesreća i to dvije s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Utvrđeno je 248 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 86 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 28 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 21 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 8 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 96 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 423 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 38 vozača i 2 vozila.

Događaji koje izdvajamo:

Pulska prometna policija je u subotu oko 18,45 sati u Labinskoj ulici u Puli, postupala po dojavi o prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je da je nesreću izazvao automobil Mercedes, pulske registarske oznake kojim je upravljao 46-godišnjak. Utvrđeno je da je uslijed vožnje pod utjecajem alkohola od 3,17 promila i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u stablo. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jučer je doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 8 dana.

Također, noćas oko 1,35 sati na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Peugeot, pulske registarske oznake kojim je upravljao 36-godišnjak. Utvrđeno je kako je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da je alkohol jedan od uzročnika najtežih prometnih nesreća te ih poziva da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, već da brinu o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pin It on Pinterest