Dijalog sa studentima na temu “Budućnost Europe”

U Puli se nastavlja bogat program obilježavanja Europskog tjedna koji je organiziran u suradnji s Europe Direct Informacijskim centrom (EDIC) Pula, Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Agencijom za ruralni razvoj Istre, Tržnicom d.o.o. Pula te ostalim partnerima.

Tako će u četvrtak  16. svibnja u 13,15 u Centru za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (dvorana Pula)  gostovati voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević koji će održati Dijalog sa studentima na temu “Budućnost Europe”.

Dijalog namijenjen mladima na temu budućnosti Europe otvorit će gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Ovo je treći put da fakultetski CEIPU i pulsko sveučilište imaju zadovoljstvo ugostiti gospodina Baričevića koji kao karijerni diplomat izbliza poznaje europske politike i smjernice, a čija su prijašnja predavanja pobudila iznimno zanimanje studenata i javnosti.

Budući da je ovo jedinstvena prilika mladima da od voditelja Europske komisije u RH izbliza upoznaju europske politike i smjernice, pozivaju se svi zainteresirani, a prvenstveno mladi, studenti i nastavnici da sudjeluju na predavanju/dijalogu. Naime mladi unutar Europske unije se javljaju kao važni su-kreatori politika i njihova je participacija presudna. Europska unija za mlade ima niz programa kojim im omogućava da proširuje njihovo znanje i stječu potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj od Erasmus+, Garancije za mlade pa sve do Europskih snaga solidarnosti. Za mlade je najvažnije da su takvi projekti sufinancirani od strane Europske unije kao na primjer da su troškovi boravka u inozemstvu većim dijelom pokriveni. Osim toga, EU mladima nudi i mogućnosti stažiranja u institucijama te se tako dodatno upoznaju s neformalnim načinom donošenja odluka.

Najava događanjaec.europa.eu

Dijalog sa studentima održava se u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te Europe Direct Informacijskog centra (EDIC) Pula-Pola čiji je projektni nositelj Grad Pula.

Pin It on Pinterest