5. Festival zdravog života 19. svibnja na stanciji u Guranu

Festival zdravog života na stanciji održat će se 19. svibnja 2019. godine na stanciji OPG-a Guranis u Guranu. Posjetitelji će moći uživati u ugodnom ambijentu i prirodi, degustacijama, druženju te učenju o zdravom načinu života.

Dan započinje hodanjem pješačkom rutom kojom će sudionici upoznati dijelove Vodnjana te okolnih naselja. Edukativno-rekreativno pješačenje Stazom srednjovjekovnih puteva oduševit će posjetitelje željne lagane šetnje. Staza otkriva bogatstvo kulturno-povijesne baštine ovog područja i predstavlja idealnu rekreaciju za cijelu obitelj. Sudionici festivala imat će priliku sudjelovati na motivacijskoj radionici koju predstavlja Elvis Berkarić na temu Volim i prihvaćam sebe, a uslijedit će stručno predavanje i prezentacija eteričnih ulja te njihova primjena u svakodnevnom životu. Na Festivalu zdravog života na stanciji moći će se sudjelovati na radionici izrade mirisnih sapuna, masažnih pločica pjenušave kupke i mirisnih soli. Nedjeljni program donosi dosta šaroliki izbor događaja. Festival nudi cjelodnevnu degustaciju i prodaju autohtonih proizvoda, jahanje na konjima, turnir u kartanju tradicionalnim istarskim igrama te razne druge igre za djecu i odrasle. Od 16 sati u prostorijama stancije obilježit će se Svjetski dan svjesnosti o celijakiji i to predavanjem o glutenu i njegovoj povezanosti sa zdravljem te će se održati radionica o pripremanju slastica bez glutena.

Posjetitelji koji budu degustirali dnevne menije, imat će priliku sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj je nagrada boravak na seoskom domaćinstvu za dvije osobe. U sklopu festivala moći će se ručati, a na meniju su tradicionalne istarske delicije, kao što su maneštra, kobasice i ombolo i druga jela. Cijena promotivnog menija kreće se od 35 do 55 kuna.

Vidimo se na Festivalu zdravog života na stanciji.

Pin It on Pinterest