U nedjelju se očekuje dolazak Zlatka Mihoceka na rtu Kamenjak

Zlatko Mihocek – Torpedo prvi Hrvat koji je prošao cijelu stazu Via Adriatice


Zlatko Mihocek – Torpedo, krenuo je 6. travnja 2019. godine hodati stazom Via Adriatice prema rtu Kamenjak. Upravo ga ovaj vikend, točnije u nedjelju, dočekujemo na lokaciji pored vidikovca iznad Safari bara na Kamenjaku gdje će se završiti njegova avantura duga punih 1100 kilometara.

Od Prevlake do Kamenjaka prošao je i doživio svakakve avanture i situacije, a ponajviše ga je, u ovih više od mjesec dana, pratilo znatno lošije vrijeme od uobičajenog. 
Zlatko Mihocek do danas je pregazio cca. 1030 od 1100 kilometara Via Adriatice, borio se s tučom, snijegom, vjetrom, hladnoćom, ali i inspririrao sve koji su za njega čuli i koji ga prate.

U nedjelju je organiziran doček na najjužnijoj točci Istre – Kamenjaku. Njegovi prijatelji dolaze iz Međimurja te će uz istarske prijatelje napraviti pravi doček dostojan ovom pothvatu i takvom čovjeku.

Zlatko je prvi Hrvat koji će prehodati Via Adriaticu.

Još uvijek se ne zna točno vrijeme dolaska.

Pratite Zlatkov put na FB stranici Via Adriatice, FB stranici Planinarskog društva Bundek i u FB grupi Via Adriatica-hiker’s corner.

https://www.facebook.com/viaadriatica/

Što je Via Adriatica!

Via Adriatica – dugometražni turističko planinarski put kroz prirodne znamenitosti i kulturno povijesnu baštinu Republike Hrvatske.

Via Adriatica nije više samo ideja koju planiramo realizirati nego staza koja već postoji zahvaljujući entuzijazmu nas nekolicine iz AktivNature i mnogo drugih ljudi-članova planinarskih, biciklističkih i ostalih rekreativnih društava te pripadnika HGSS-a.
Nakon dvogodišnjeg hodanja zamišljenom trasom Via Adriatice imamo snimljen kompletan 1090 kilometara dug GPS trag i tisuće fotografija sa staze koje koristimo u promotivne svrhe putem društvenih mreža.

Via Adriatica počinje na istarskom poluotoku Kamenjak a završava na poluotoku Prevlaka kod Konavala, na najjužnijoj kopnenoj točki Hrvatske i prva je hrvatska staza te vrste. Dužina staze je oko 1090 kilometara, a savladava 41000 metara ukupne visinske razlike i prolazi kroz 3 nacionalna parka, 3 parka prirode, 6 značajnih krajobraza, 3 posebna rezervata i cijeli niz ostalih zaštićenih područja i kulturnih dobara.
Dotiče cak 12 rijeka i sve naše priobalne planine i planinske masive (Učka, Risnjak, Velebit, Dinara, Svilaja, Kozjak, Poljička Planina, Omiška Dinara, Biokovo, Pelješac, Srđ, Sniježnica) i kao takva predstavlja novi turistički proizvod kojim ćemo se ponositi mi, naša djeca i unuci i sve buduće generacije.

Pin It on Pinterest