Počelo je Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu

Na sunčanom Forumu danas je otvoreno Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu u sklopu kojega će nastupiti više od 3000 plesača koji će se natjecati na 3  pozornice u 19 disciplina i 6 kategorija, od hip-hopa do latino plesova, solo, dueta, malih formacija, a održati će se i veteransko prvenstvo u plesu.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić srdačno je pozdravio sve sudionike natjecanja te im je poželio mnogo dobrih nastupa i sportske sreće. „Posljednja dva tjedna imali smo izrazito kišno vrijeme i eto danas nam je s vama, s plesnim radostima, stiglo i sunce. Hvala Vam što ste po četvrti puta izabrali naš grad. Uživajte u plesu, uživajte u životu“ – kazao je gradonačelnik Boris Miletić. Natjecatelje je pozdravio i župan Istarske županije Valter Flego koji je poručio kako je i osobno iznimno sretan što se i ovo godine veliko natjecanje događa u Istri.

Natjecanje se održava prema pravilima Međunarodne plesne federacije, a zahvaljujući Art Danceu Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu u Puli se održava već četvrtu godinu, i to 2008., 2014., 2018. i sada 2019. godine. Sljedeće godine natjecanje će biti organizirano u španjolskoj Barceloni.

Pula je tako ovih dana postala grad plesa, a upravo je spoj kulture, sunca i mora izvrsna prilika za turističku promidžbu jer mnogi od natjecatelja svake godine produže svoj boravak ili se naknadno vrate u Hrvatsku. Organizator natjecanja je KUD “Tasa” / “Art Dance Studio ” koje predvode Robert Ban i Tatjana Samuele Ban. Realizaciju manifestacije pomogli su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

Pin It on Pinterest