Otvorena konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama

U Puli se danas i sutra u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza organizira  5. Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama koja je okupila pedesetak sudionika u Gradskoj vijećnici, predvođenu povjerenikom za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza , Miroslavom Markovićem.

Današnju konferenciju pozdravio je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek, koji se obratio prisutnima poželjevši im ugodan boravak u gradu, pohvalivši jučerašnju utakmicu finala Hrvatskog Kupa koja se u Puli održala bez nereda i neugodnih situacija, poželio je sudionicima da konferencija bude uspješna, sa što kvalitetnijom organizacijom sportskih događaja.

Predmetna konferencija sada već tradicionalno okuplja najveće stručnjake iz područja nogometne i javne sigurnosti, gdje prisustvuju  predstavnici UEFA-e a , najviši predstavnici nogometnih klubova, nacionalnih i međunarodnih sportskih institucija, državne i lokalne uprave i institucija, policije i pravosuđa, sportskih medija i nevladinih udruga i ostali.
Viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić pozdravio je prisutne i zahvalio Gradu Puli na dobrodošlici i dobroj organizaciji nogometnih zbivanja u gradu. Dodao je da se imamo puno tome radovati, jer nogomet je kod nas najzastupljeniji sport, te čestitao svima na ovogodišnjim uspjesima i poželio dva dana konferencije visoke komunikacije i dobrih rezultata.

Novost konferencije je dodjela spomenice i zahvale za izniman i dugoročan doprinos smanjenju nereda na nogometnim utakmicama, koju je danas počasno primio upravo pulski policajac Zoran Grgić.
U Puli se ovih dana živi u znaku nogometa, prekjučer je održana promocija knjige izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića „Rusija naših snova,“  a jučer prije samog finala Hrvatskog kupa između Dinama i Rijeke , za njihove predstavnike i predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza, održan je prijem u Gradskoj palači. 

Pin It on Pinterest