Istra 1961 pobjedom ulazi u kvalifikacije

Istra je dočekala Rudeš u posljednjem kolu prvenstva. Utakmica koja nije imala posebnog značaja osim kao priprema za kvalifikacije protiv Šibenika koje će se igrati 31.05. I 03.06.

Istra je dobro otvorila utakmicu. Već u 6. minuti Lončar puca sa 16 metara, a gostujući vratar Picak brani. Rufatijev pokušaj glavom brani Picak nakon ubačaja u 10. minuti. Do prve prilike gostiju čekalo se do 13. minute kada je nakon solo prodora Kovačević pucao ali ne dovoljno dobro da prevari Čondrića.U 16. minuti Iglesias odlično prolazi po desnoj strani, dodaje za Laukžemisa koji puca pored gola. Istra je u tom razdoblju bila bolji protivnik. U nastavku Istrin ritam je malo pao, što je Rudeš iskoristio pa smo u 18. minuti vidjeli vrlo dobar pokušaj Joao Ericka, ali Čondrić je vrlo dobro obranio. Minutu kasnije iz poluprilike pokušava Franić kojemu se lopta odbila u noge, međutim udarac je bio preslab te je Picak sa lakoćom obranio. U 25. minuti uzvraća Rudeš. Štrkalj je odlučio pokušati, ali njegov udarac odlazi tik preko gola. U nastavku, Rudeš je bio bolji protivnik. U 34. minuti Kovačević je odlično prošao po lijevoj strani, ali njegov pokušaj odlazi malo pored gola. Bila je to najveća prilika Rudeša. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imala je Istra. Laukžemis je primio loptu na dvadesetak metara, pokušao gađati suprotni kut, ali njegov udarac odlazi preko gola.

U nastavku, do prve prilike se čekalo do 57. minute kada Franić prolazi po desnoj strani, ubacuje za Rubića koji puca volejem ali udarac odlazi preko gola. Dvije minute kasnije, uzvraća Rudeš. U 59. Joao Erick je ponovno opasan. Ovaj puta iz slobodnog udarca sa 16 metara. Ali Čondrić je ovaj puta odlično pokrio suprotni kut, ostalo je 0 – 0.  U 63. minuti domaćin je poveo! Loptu je povukao Rodriguez koji je silovito opalio sa dvadesetak metara, Picak je odbio loptu točno do Iglesiasa koji vara braniča Rudeša i dovodi Istru 1961 u vodstvo. U 66. Paez prima loptu u šesnaestercu Rudeša, pokušava se okrenuti i pucati ali njegov udarac je preslab da bi ugrozio vratara gostiju. U 68. Boršić je pokušao sa tridesetak metara, ali Čondrić je lako obranio. U 75. Istra pokušava preko Burića koji puca sa 25 metara ravno u golmana gostiju. U 87. Rubić pokušava ponovno za Istru, ali Picak ponovno brani. U 92. Istra je potvrdila pobjedu. Bila je to „školska „ kontra. Kako su gosti pokušali svim moćima doći do pogodka izjednačenja, Mierez je ostao sam na centru. Istrini igrači su oduzeli loptu gostima te dugom loptom uposlili Miereza koji je strpljivo čekao Pavića koji je dolazio u šprintu te mu dodao, a ovaj izlazi sam pred gostujućeg vratara i pogađa za konačnih 2 – 0.

Bila je to jedna vrlo dobra utakmica domaćina, koja će barem malo podignuti samopouzdanje uoči najbitnijih utakmica ove sezone. Utakmica za prvu ligu protiv Šibenika.

Piše: Stefan Bošnjak

Pin It on Pinterest