Otvoren ovogodišnji Sajam poslova

U organizaciji Grada Pule i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Pula i Obrtničkom komorom Istarske županije u prostorijama Doma hrvatskih otvoren je ovogodišnji Sajam poslova.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci kazala je kako je želja organizatora prije svega bila olakšati poduzetnicima pronalazka potrebne radne snage s obzirom da postoji sve veći interes za radnicima na tržištu rada. „Na jednom mjestu nezaposlene osobe, ali i one koje su u potrazi za boljim zaposlenjem, mogu se direktno informirati o uvjetima poslova koja se nude, a oni su ove godine zaista raznovrsni, od sezonskih poslova pa sve do stalnih zaposlenja koja se u značajnom porastu s odnosu na održane sajmove prethodnih godina. Također, ovakav direktan način kontakata potencijalnih poslodavaca i mogućih zaposlenika ima velike prednosti i predstavlja kvalitetnu nadopunu u odnosu na uobičajene digitalne komunikacijske kanale. “ – kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci


Sajam okuplja 40-ak izlagača, poduzetnika i obrtnika koji trenutno imaju potrebe za radnom snagom. Potencijalni poslodavci imat će tako priliku nezaposlenim osoba i svim tražiteljima posla predstaviti sve mogućnosti zapošljavanja i daljnjeg razvoja karijera u njihovim tvrtkama i obrtima.

Treba istaknuti i kako je Grad Pula je i ove godine osmislio paket mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva u Puli. Donošenjem Odluke o poticanju razvoja malog gospodarstva kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva grada Pule u 2019. godini pod nazivom „Potpore Pula 2019“ pulskim će se poduzetnicima dodijeliti 1.000.000,00 kuna bespovratnih potpora, a novac je osiguran u proračunu za 2019. godinu.

S obzirom da Sajam poslova traje do 18 sati, pozivamo građane koji to još nisu, da svakako navrate u Dom hrvatskih branitelja i iskoriste ovu mogućnost za pronalazak novog radnog mjesta.

Pin It on Pinterest