Radionica “Društveno poduzetništvo – mogućnost realizacije društvenih inovacija” u utorak u Puli

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva sve zainteresirane na radionicu „Društveno poduzetništvo“ koja će se održati u utorak, 04.06.2019. u Istarskoj razvojnoj agenciji (IDA) d.o.o., Mletačka 12/IV, 52100 Pula. Radionica će trajati od 9 do 16 sati, a provodi se u okviru projekta +Resilient financiranog iz Programa Interreg Mediteran 2014-2020 te sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na jednodnevnoj radionici radit će se na demistifikaciji pojma društvenog poduzetnika i društvenog poduzeća, na razvoju konteksta djelovanja hrvatskih društvenih poduzetnika te na razvoju društvenopoduzetničkih ideja (bilo kroz poslovni slučaj ili poslovni model). Radionica je svojevrsni nastavak na radionicu društvenog inoviranja koja se održala 29.5. u Hotelu Histria s ciljem da se društvene inovacije koje su osmišljene na toj radionici, kroz ovu radionicu o društvenom poduzetništvu konkretno razrade. No, prijave su otvorene i svim drugim zainteresiranima koji imaju ideju i žele razviti društveno poduzeće.

Europska komisija ulaže velike napore u potpore razvoju društvenog poduzetništva, kroz različite nefinancijske i financijske mehanizme. Posljednjih 5 godina, u Hrvatskoj je eko-sustav za razvoj društvenog poduzetništva dovoljno ojačao da se nosi s ključnim izazovima, potrebama i uspjesima. Prije nekoliko dana objavljen je i natječaj u okviru Europskog socijalnog fonda za podršku razvoju postojećih i novih društvenih poduzeća – na raspolaganju je više od 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Voditelj radionice je Teo Petričević, priznati društveni inovator, društvenopoduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 15 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Od 2007. godine aktivan je u razvoju zakonodavstva i institucionalnog, financijskog i obrazovnog okvira društvene ekonomije/poduzetništva u Hrvatskoj i zemljama zapadnog Balkana. Pokrenuo je/razvio 20 društvenih poduzeća i potpornih organizacija, danas je odgovoran za rad i razvoj ACT Grupe (http://act-grupa.hr) i članica.https://www.linkedin.com/in/teopetricevic/

Broj prijava je ograničen te Vas pozivamo da se prijavite putem google obrasca: https://forms.gle/kjHxuhYFbwuMXKRz5 ili na e-mail Zaklade: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest