Istra 1961 ostaje u društvu najboljih!

Piše: Stefan Bošnjak

U najbitnijoj utakmici ove sezone, Istra je dočekala Šibenik na svojoj „Pulskoj bombonijeri“. Bila je to utakmica za biti ili ne biti, za ostanak u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Domaćin je odlučio karte prodavati za 1 kunu, pa domaće podrške nije nedostajalo.

Utakmica je krenula žustro. Već u 3. minuti oštar start Pavića glavni sudac utakmice Mario Zebec kažnjava žutim kartonom. Četiri minute kasnije, prva prilika na utakmici. Gosti su ti koji prijete. Bulat prima loptu u šesnaestercu, puca glavom, no međutim Čondrić brani i skreće loptu u korner. U 10. minuti prva prilika Istre. Iglesias iz šesnaesterca puca preko gola. Istra nastavlja sa prijetnjama. U 16. minuti Lončar nakon ubačaja Pavića puca, ali njegov udarac je preslab te golman Šibenika Labrović sa lakoćom brani. U 18. minuti dobra prilika istre. Bio je to jedan dobar ubačaj za Ivančića koji nije dobro zahvatio loptu te njegov udarac odlazi pored gola. U 22. minuti Istra je povela! Fuentes je povukao jednu loptu sa centra. Izdriblao braniče Šibenika, te pucao, a njegov se udarac odbio od igrača Šibenika i Istra je povela 1 – 0 uz delirij na stadionu. Nekoliko minuta kasnije nova prilika Istre preko Lončara koji puca slabo u golmana Šibenika. U 40. Iglesias je pokušao snažnim udarcem ali odlazi preko gola. Šibenik pokušava preko Kukeca u 43. Ali Čondrić pomalo nespretnom reakcijom svejedno spašava vodstvo Istre. Pred sami kraj prvog poluvremena, Istra je bila blizu 2-0. Fuentes je nekako glavom prebacio loptu u sami kut gola, međutim golman Šibenika je odličnom obranom spasio vrata Šibenika.

U nastavku, na prvu priliku čekalo se do 58. Minute kada je nakon jedne vrlo dobre kontre Šibenika Obeng pokušao ali bio je neprecizan te je  pogodio vratnicu. Bila je to najbolja prilika Šibenika. U 72. Istra je povećala svoje vodstvo. Pavić je ubacio, lopta dolazi do Ivančića koji pogađa za 2-0 i potvrđuje ostanak Istre u društvu najboljih. U 78. Pokušao je i Komšić sa jedno četrdesetak metara, bio je to snažan udarac ali otišao je pored gola. U 85. Paez iz slobodnog udarca pogađa vratnicu. Posljednja prilika na utakmici je pripala Istri. Bila je to 90. Minuta kada Komšić puca nakon što je izborio loptu ali Labrović je vrlo dobro obranio njegov udarac.

Bila je to svakako jedna uzbudljiva utakmica uz stvarno fantastičnu atmosferu. Čestitke svim igračima Istre 1961 na ostanku u ligi, ali borba za opstanak u ligi nije ono što ova regija i ovaj klub zaslužuju. Nadajmo se da sljedeće sezone slijedi jedna pozitivna promjena gdje će Istra barem biti u sigurnoj zoni negdje na sredini tablice. A mogla bi i Istra 1961 jednom „pozitivno iznenaditi“ .

Istra 1961 : Šibenik  2:0 (1:0), Strijelci: 1:0 Fuentes (22), 2:0 Ivančić (71).

Istra 1961: Čondrić 7.0, Grujević  6.5 (od 48′ Franić 6), Rodriguez 7.5, Rufati 7, Bosančić 6.5, Pavić 7.5, Einar 6, Lončar 6, Ivančić 8.0, Iglesias 7 (od 81′ Octavio Paez), Fuentes 7.5 (od 77′ Perić-Komšić).

Šibenik: Labrović, Pecolaj ( od 75′ Celić), Bilić (od 61′ Musa), Vukorepa, Blaić, Barišić, Roca, Kendeš (od 80′ Maleš), Bulat, Kukec, Prince Obeng.

Fotogalerija na linku: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2062924547152950

Pin It on Pinterest