‘ISTRIJANI’ DVA ZLATA IZ POLJSKE

Međunarodni KUP ‘PROMETHEUS 2019.’ u boćanju za osobe s invaliditetom – pojedinačno Konopiska/Poljska, 30. svibnja do 02. lipnja 2019. godine

Članica Kluba Marina Relić iz Žuntići pokraj Kanfanara i član Davor Komar iz Pule, bez ijednog poraza osvojili su ‘ZLATO’, na Međunarodnom KUP-u ‘PROMETHEUS 2019.’ u boćanju za osobe s invaliditetom – pojedinačno! Marina je do zlata u svojoj BC5 kategoriji stigla pobjedničkim rezultatima 7:2, 5:2, 3:2 u polufinalu i 5:2 u finalu. Davor Komar (kategorija BC4) je kao najbolji iz svoje skupine ‘izašao’ sa rezultatima 14:0 i 13:0, 10:0 u polufinalu, dok je Davor u finalu pobijedio mladog Poljaka sa 9:3. U Poljskoj Konopiski natjecao se i član Kluba Adriano Stihović iz Lindara koji je u konačnom poretku u svojoj kategoriji BC5 osvojio izvrsno četvrto mjesto. Adriano je imao ‘peh’ na način da je polufinale igrao upravo protiv naše Marine koja je za bod bila bolja, inače bi vjerujemo rezultat i za Adriana bio mnogo bolji. Svakako koristimo priliku čestitati Marini Davoru i Adrianu!

Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. Također zahvaljujem Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji, Gradu Pula, Općini Kanfanar i Općini Fažana, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu u Poljskoj. U privitku dostavljamo dio fotografija sa održanog prvenstva u Poljskoj.

Dok se dio članova našeg Kluba natjecao u Poljskoj, u Slavonskom Brodu u subotu 01. lipnja, održalo se 3. kolo prvenstva Hrvatske pojedinačno. Dvoje naši sportaša, Zoran Peruško iz Peruški i Draško Bartolić iz Pule, odigrali su svoje utakmice sa tri pobjede i jednim porazom, što čini vrhunski rezultat u konačnom poretku prvenstva.

Što se tiče daljnjih natjecanja, član i članica Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović već slijedeći tjedan (13.-17. lipnja 2019. godine), kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije odlaze u Slovačku (Liptovski Jan) na međunarodni ‘TATRA KUP’ koji će okupiti natjecatelje iz sedam zemalja, a specifičan je po tome što na njega dolaze i aktualni Svjetski prvaci i Olimpijski pobjednici u paru iz Ria 2016. godine. Davor Komar će na ‘TATRA KUP-u’ nastupiti kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač prvenstva. Davor je trenutno 6-ti igrač svijeta, dok su Davor i Melisa trenutno na 12-tom mjestu u svijetu kao par.

BKOSIŽ  ISTRIJANA

Pin It on Pinterest