26. izdanje prodajne izložbe hrane i pića Histria u Puli od 5. do 8. lipnja na pulskoj tržnici

Inovativnost i kreativnost u funkciji povećanja konkurentnosti proizvođača

Jučer je u HGK – ŽK Pula održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici organizatora i partnera predstavili novine, događanja i stručne programe manifestacije Histria 2019.

U ime organizatora, predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, istaknula je kako će se 26. izdanje manifestacije Histria održati od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji – platou gradske tržnice. Nastupit će izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je i 11 izlagača koji će predstaviti 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju na prodaju, a nisu na tržištu dulje od godine dana. Egzotično voće,  ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje će građani i turisti moći kušati i kupiti.

Kroz cjelodnevna događanja u sklopu manifestacije oživit će se dio gradskog prostora tržnice predstavljanjem kvalitetnih i atraktivnih hrvatskih proizvoda, a manifestacija Histria uključuje niz edukativnih sadržaja te po prvi put i kuharske radionice. „Od samog početka manifestacija je usmjerena na predstavljanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda, potičući pritom kreativnost i inovativnost proizvođača u cilju postizanja boljeg plasmana i konkurentnosti“, ističe Jaklin Majetić.

U HGK – ŽK Pula 5. lipnja u 12 sati održat će se predavanje Branding – korak po korak stvaranje brenda namijenjeno tvrtkama koje razmišljaju ili već rade na postavljanju brenda poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Okrugli stol pod nazivom Trgovina u gradu 6. lipnja u 12 sati u ŽK Pula okupit će predstavnike trgovaca i gradova koji će raspravljati o tome kako promijeniti trend zatvaranja ili nestajanja prodavaonica u gradskim središtima. Zainteresirani za sudjelovanje na stručnim događanjima trebaju se javiti HGK – Županijskoj komori Pula na tel: 378-100.

Novina Histrije jesu besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica d.o.o. od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji na prvom katu zgrade Tržnice Pula. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog mjesta, za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava sudjelovanja na tel: 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr

Kuharske radionice vodit će Denis Zembo (Hotel Amfiteatar), Robert Perić i Igor Ciceran (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula), Nikola Vuković (Hotel La Grisa Bale) i David Skoko (Batelina).

Formalno otvorenje izložbe hrane i pića Histria bit će u srijedu, 5. lipnja u 11 sati kada će se dodijeliti priznanja izlagačima novih proizvoda u zgradi pulske tržnice na prvom katu.  Radno vrijeme štandova izlagača je 5. lipnja od 9,30 do 20 sati, 6. i 7. lipnja od 8 do 20 sati, te 8. lipnja od 8 do 15 sati.

Ovogodišnja manifestacija održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI d.o.o, Pazin, Tržnice d.o.o. Pula te Grada Pule i Istarske županije, pa su na konferenciji za medije sudjelovali direktorica TZG Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor pulske Tržnice Renato Perc te pročelnica županijskog odjela za turizam Nada Prodan Mraković.

PROGRAM

5. lipnja (srijeda)

11.00 Dodjela priznanja izlagačima novih proizvoda

Lokacija: 1. kat zgrade Tržnice Pula

11.00 – 13.00 Kuharska radionica – Hotel Amfiteatar, Denis Zembo

Lokacija: 1. kat zgrade Tržnice Pula

12.00 – 14.30 Predavanje Branding – Korak po korak stvaranje brenda

Lokacija: HGK  – Županijska komora Pula

Radno vrijeme štandova izlagača na lokaciji Tržnica Pula: od 9.30 do 20 sati

6. lipnja (četvrtak)

11.00 – 13.00 Kuharska radionica – Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Robert Perić i Igor Ciceran

Lokacija: 1. kat zgrade Tržnice Pula

12.00 – 13.30 Okrugli stol Trgovina u gradu

Lokacija: HGK – Županijska komora Pula

Radno vrijeme štandova izlagača na lokaciji Tržnica Pula: od 8 do 20 sati

7. lipnja (petak)

11.00 – 13.00 Kuharska radionica – Hotel La Grisa Bale, Nikola Vuković

Lokacija: 1. kat zgrade Tržnice Pula

Radno vrijeme štandova izlagača na lokaciji Tržnica Pula: od 8 do 20 sati

8. lipnja (subota)

11.00 – 13.00 Kuharska radionica – Batelina, David Skoko

Lokacija: 1. kat zgrade Tržnice Pula

Radno vrijeme štandova izlagača na lokaciji Tržnica Pula: od 8 do 15 sati

Napomena: za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava na tel: 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr

5. – 8. lipnja: 11 do 13 sati

Kuharske radionice

Za vrijeme trajanja Histrije, HGK – Županijska komora Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica d.o.o. organiziraju besplatne kuharske radionice. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji (na prvom katu zgrade Tržnice koja je izgrađena i opremljena sredstvima iz projekta KEY Q +.

Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji.

Svi se ugostitelji predstavljaju s 3 jela, a maksimalan broj sudionika po radionici je 15 osoba.

Za sudjelovanje na radionicama obavezna je prijava na tel. 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr

5. lipnja u 12 sati

Predavanje Branding – korak po korak stvaranje brenda

HGK – Županijska komora Pula

Predavanje je namijenjeno tvrtkama koje razmišljaju ili već rade na postavljanju brenda poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Sudionici će dobiti konkretna znanja i iskustva iz prakse. Kada brendirati, zašto je brend važan, koji su sve koraci potrebni u izgradnji brenda, neke su od tema predavanja.

Predavač je Dean Pasiček, poslovni savjetnik (Dek-Agram, Zagreb), s iskustvom rada u prehrambenoj industriji.

6. lipnja u 12 sati

Okrugli stol Trgovina u gradu

HGK – Županijska komora Pula

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici trgovaca koji će iznijeti svoja iskustva i prijedloge i razmijeniti mišljenja sa sudionicima, dok će predstavnici gradova predstaviti mjere i aktivnosti koje provode u cilju poboljšanja poslovanja poduzetnika.

Dok se otvara sve više trgovačkih centara u nekim gradskim središtima prostori koji su nekada korišteni kao prodavaonice ostaju prazni ili veći dio godine zatvoreni. Može li se i kako taj trend promijeniti? Kakva su iskustva gradova i općina, koje su mjere poduzeli i s kakvim rezultatima? Što o tome imaju za reći trgovci? O ovim pitanjima raspravljat će se na okruglom stolu.

Histria

Novi proizvod

DELICIA d.o.o.

Buzet

Novi proizvod:

GINGERIX – Čajno pecivo bez šećera s  đumbirom i chia sjemenkama

ENERHON d.o.o.

Osijek

Novi proizvod:

ROZIMEL – funkcionalni dodatak prehrani

OPG CUG MIRA

Zagreb

Novi proizvod:

Džem od aronije i višnje

OPG GORAN VUKOVIĆ

Bijelo Brdo

Novi proizvod:

Bjelobrdska šljivovica

OPG IŠTVAN ZVONKO

Vinkovci

Novi proizvodi:

1. Borg – BBQ smoked umak

2. Carolina – ljuti chili umak

OPG KOPLJAR VJEKOSLAV

Osijek

Novi proizvod:

Bučin namaz

OPG MARKO ŠMID

Bjelovar

Novi proizvod:

Vino od aronije

OPG ŠIME MIJATOVIĆ

Split

Novi proizvod:

Drniška kobasica

PČELARSTVO VEBER

Slavonski Brod

Novi proizvodi:

1. Đumbir med limun – medna mješavina

2. Perga plus – medni pripravak

ULJARA ŠENKOVEC j.d.o.o.

Šenkovec

Novi proizvod:

koštice golice s različitim okusima (tamna čokolada, bijela čokolada, chili)

THIELE d.o.o.

Galižana

Novi proizvodi:

1. Balzam od gaveza

2. Krema za lice od melise i mente





Pin It on Pinterest