Gradonačelnik Boris Miletić primio brončane košarkaše Klub Stoja

U Gradskoj palači danas se održao prijem za dvije ekipe Košarkaškog Kluba Stoja  koje su osvojile brončane medalje na netom održanom prvenstvu Hrvatske u Zadru, 

Radi  se o završnicama prvenstva Hrvatske igranim u Zadru, na kojima su nakon predkadeta trenera Branka Ferlattija, broncu  osvojili i dječaci trenera Damira Pavletića. 
Prijemu su uz gradonačelnika Pule, Boris Miletić i predsjednika Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziana Sošića prisustvovali i predsjednik Košarkaškog Kluba Stoja, Šime Vidulin, član Uprave, Edi Cukerić, trener dječaka (U13), Damir Pavletić i trener predkadeta (U15) , Branko Ferlatti s nagrađenim košarkašima

Gradonačelnik Boris Miletić poželio je svima dobrodošlicu u Gradsku palaču, srdačno pozdravio okupljenu djecu zahvalivši im što predstavljaju tritisućljetni Grad Pulu na najbolji mogući način, uspjesima kroz sport. Rekao je da je njihova bronca znak truda i zalaganja, ali kako i sam gradonačelnik kaže, bez truda i zalaganja nema dobrih rezultata. Naglasio je kako Grad Pula posebno brine o svojim mladima kroz programe.
Tiziano Sošić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, pozdravio je prisutne i pohvalio Košarkaški Klub Stoju za cjelokupan rad s djecom i uspjesima koje postižu, te izrazio zadovoljstvo brigom Kluba o mladim ekipama.

Predsjednik Kluba, Šime Vidulin, zahvalio se Gradu Puli na prijemu, na potpori, također i Sportskoj zajednici Grada Pule na suradnji i poticanju sporta u Gradu. Rekao je da se Košarkaški Klub Stoja, osim po uspjesima prepoznaje i po radu s mladima, te radu s djevojčicama. Rekao je da od 8 kategorija koje Klub trenutno ima, 6 spada na dječake, a dvije na djevojčice. Istaknuo je da trenutno u Klubu imaju oko 130 djece i da im je cilj kvalitetan rad i mladi članovi.

Košarkaški klub STOJA osnovan je na inicijativu prijatelja sa Stoje u svibnju 1976. Godine.
Danas klub u svome sastavu ima seniorsku ekipu koja se natječe u A2 ligi Zapad, te mlađe kategorije juniora, kadeta, mlađih kadeta, dječaka i djevojčica koji se natječu u ŽL Istre.
U okviru kluba djeluje škola košarke koja se odvija u dvorani ŠSD Stoja.
Ispred Uprave kluba Edi Cukerić, zajedno s trenerima Damirom Paveltićem i Brankom Ferlattiem zahvalio se svima na angažmanu, trudu, roditeljima na potpori, a djeci na odricanjima kojih uz školske aktivnosti ima puno. Smatraju da je sport dobar put i da ga treba što više poticati kod mlade populacije.

Naglasak Košarkaškog Kluba Stoja je na radu s mladima, okrenuti su djeci i poticanju sporta kod najmlađih uzrasta.

Pin It on Pinterest