SREBRO ZA JELENU VUKOVIĆ NA SVJETSKOM WPA GRAND PRIXU GROSSETO 2019

Od 7. do 9. lipnja će se održalo se veliko svjetsko natjecanje u para atletici – WPA Grand Prix Grosseto 2019 na kojem je nastupilo više od 360 para atletičara iz 40 zemalja svijeta, a Hrvatsku je predstavljalo njih osmero.

Koplje Ž (F54-57) – Eva Blažević, kugla M (F36-37) – Albin Vidović, kugla M (F11-12) – Miljenko Vučić, disk M (F51-53) – Velimir Šandor i Miroslav Matić nastupio je i u disciplini čunj M (F51), kugla M (F52-54) – Marijan Presečan, disk Ž (F54-57) – Eva Blažević i Jelena Vuković , kugla M (F32-34) – Slaven Hudina nastupio je i u disciplini čunj M (F32) , zadnja je na natjecanju nastupila Jelena Vuković u disciplini kugla Ž (F54-57).

Jelena Vuković je u bacanju kugle zuzela izvrsno drugo mjesto sa rezultatom 7,18 m, a u bacanju diska zauzela 6 mjesto sa rezultatom 18, 43 m. Ovim rezultatom u bacanju kugle Jelena je potvrdila normu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dubai ove godine, sada sv ovisi o izboru članova reprezentacija koji će na isto natjecanje otići.

„Samo natjecanje je za mene osobno bilo jako teško i naporno, dugo smo putovali, na ovome natjecanje bila tijekom natjecanja u bacanju diska pod prismotrom kategorizatora i tehničkih delegata koji su me gledali kako bacam, te odlučivali kako smijem sjediti na postolju za bacanje, da nam se ne bi ponovio Berlin, kada su smatrali da nepravilno sjedim, te mi tako poništili sve hitce i ostala sam bez medalje na Europskom prvenstvu. S obzirom na taj pritisak, rezultat je dosta lošiji od onoga što mogu baciti, ali što je tu je, sada smo bar riješili taj problem za daljnja natjecanja. Nakon toga zadnja sam ja nastupila u bacanju kugle, zadnja od svih nas iz reperezentacije i zadnja i na samom borilištu. Nastup u kugli je bio izuzetno težak, bilo je oko 35 stupnjeva u Grossetu, a na stadionu osjećaj da je 55 stupnjeva, svi smo se borili sa tom velikom vrućinom, polijevali se vodom, puno godina se bavim sportom, ali ne pamtim da je bilo ovako vruće na stadionu, bio je osjećaj kao da stadion gori, kada je na mene došao red za bacanje bilo je već prošlo podne. Imala sam osjećaj da vrijeme koje sam sjedila na postolju traje cijelu vječnost, uspjela sam baciti kuglu do 7,18 m, opet manje od mojih mogućnosti, ali sa svih šest hitaca prebacila sam normu za odlazak na Svjetsko prvensto u Dubaiu, što isto nije mala stvar, sve u svemu nisam zadovoljna rezultatima sa ovog natecanja, ali sam zadovoljna što sam potvrdila normu i što sam konačno rješila problematiku sjedenja na samom bacanju. Drugo mjesto je odličan rezultat i zato sad idemo dalje, trebati će mi par dana da dođem k sebi, a onda nastavak. Hvala svima koji su vjerovali u mene, posebno zahvala mojoj trenerici Katji Luketić i treneru Ivanu Radešiću, kao i asistentici i pomoćnoj trenerici Katarini Polić.“ – rekla nam je Jelena

Pin It on Pinterest