DVA SREBRA ZA HRVATSKO BOĆANJE

Međunarodni ‘TATRA KUP 2019.’ u boćanju za osobe s invaliditetom Liptovsky Jan/Slovačka, 13.-17. lipnja 2019. godine

Član i članica Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije sudjelovali su na međunarodnom prvenstvu ‘TATRA KUP 2019.’ koji se uz sudjelovanje sedam europskih zemalja održao u Slovačkom gradu Liptovsky Jan, od 13.-17. lipnja 2019. godine.

Davor i Melisa su igrajući u paru osvojili srebro, 2. mjesto, upisavši sve tri pobjede u skupini, dok je u finalu bolji bio slovačko – britanski par Thompson-Andrejčik, slavivši sa 5:3. Pojedinačno je član Kluba Davor Komar ‘izašao’ sa svim pobjedama, dok je četvrtini finala bio je bolji od Poljaka Walcyzka i slavio sa 11:1, a u polufinalu slavio pobjedom od 6:2 nad Čekom Kasoom.

U finalu Komara je čekao trenutni svjetski prvak u paru, Slovak, Samuel Andrejčik, koji je rezultatom 6:2 osvojio 1. mjesto. Moramo se pohvaliti i činjenicom da je to ujedno bio i osmi sveukupni međusobni ‘okršaj’ Komar/Andrejčik, u kojima trenutno vodi naš boćar Davor Komar rezultatom 6:2. Čestitamo!!!

Davor Komar je na ‘TATRA KUP-u’ nastupio kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač prvenstva, odnosno 6-ti igrač svijeta, dok su Davor i Melisa trenutno na 12-tom mjestu u svijetu kao par. Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni.

Zahvaljujemo se posebno i Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, te Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji i Gradu Pula, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu u Slovačkoj. U privitku dostavljamo dio fotografija sa održanog prvenstva u Slovačkoj.

Što se tiče daljnjih natjecanja, već slijedeće subote Komar i Osmanović započinju sa trotjednim pripremama u Rovinju, Pazinu i Puli, za odlazak na europsko prvenstvo koje će se u mjesecu kolovozu održati u Španjolskoj Sevilli.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ 


Pin It on Pinterest