SVJETSKI DAN GLAZBE – PETAK 21.06.2019. ISTRA /PULA-BUJE-UMAG

“SVJETSKI DAN GLAZBE”, u organizaciji HGU-a, održati će se ove godine, u petak 21.06.2019. godine, u Istri na tri lokacije: Pula/Buje/Umag.

Ideja da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice u kvartovima, na trgovima i svojom svirkom slave glazbu, potaknula je i ove godine Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama nastave u održavanju zanimljivih glazbenih programa po gradovima diljem Hrvatske, u Istri u Puli, Bujama i Umagu.

Glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca, svojom će besplatnom svirkom kroz svoj nastup uveličati ovaj dan koji se tradicionalno slavi u svijetu. Nastupi će se dešavati na više lokacija u gradu, koje će tehnički bili opremljene, te omogućene za nesmetano odvijanje glazbenih druženja.

Prošle godine je na punktovima sviralo preko trideset glazbenika, te procirkuliralo mnogo publike šetajući od jednog mjesta nastupanja do drugog.

Želja organizatora je da sa vremenom ovaj program postane tradicionalan, te da prošire punktove na parkove i zanimljive lokacije grada

Ove godine glazba će u Puli  oživjeti Tržnicu, Trg Portaratu i Titov park. 

Pin It on Pinterest