Projekt Sigurna turistička sezona i ove godine u Istri

Kao i proteklih godina, tijekom ovog će ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje, u okviru projekta Sigurna turistička sezona, na području Policijske uprave Istarske boraviti strani policijski službenici. Tim je povodom danas ispred Augustovog hrama u Puli održana konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Pule Boris Miletić, načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, predstavnik slovenske Generalne policijske uprave, pomoćnik direktora Uprave uniformirane policije Janez Rupnik te predstavnici istarskih gradova koji su uključeni u projekt..

Gradonačelnik Pule Boris Miletić poželio je svima dobrodošlicu, čestitavši im na suradnji i uspješnosti projekta Sigurna turistička sezona, naglasio je kako je upravo sigurnost građana i turista od velikog značaja u Istri  ako uzmemo u obzir da turizam generira više od 20 posto bruto domaćeg proizvoda. Zahvalio im se na trudu i zalaganju što Istru čine sigurnom destinacijom i poželio im ugodan boravak.

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepa i atraktivna, već i sigurna odredišta. Da je Istra sigurna i poželjna destinacija za odmor potvrđuju izjave domaćih i stranih gostiju koji se ovdje osjećaju sigurno, no to ujedno potvrđuju i statistički pokazatelji praćenja stanja i kretanja kriminaliteta. Stanje sigurnosti iz godine u godinu je na visokoj razini i posljednjih godini nisu zabilježeni nikakvi događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili sigurnost naših građana i turista.

Projekt Sigurna turistička sezona provodi se od 2006. godine, a njegovu kvalitetu iz godine u godinu prepoznaje sve više zemalja i institucija. Strani policijski službenici službu izvršavaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto.

Na području Istre projekt se provodi već jedanaestu godinu za redom, a temeljem potpisanih sporazuma, u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna, u Policijskoj upravi istarskoj boravit će ukupno 16 policijskih službenika iz sedam zemalja: iz Republike Austrije (4),  Savezne Republike Njemačke (2), Talijanske Republike (3), Republike Poljske (2), Republike Mađarske (2) te Republike Srbije (2) i Republike Slovenije (1).

Pin It on Pinterest