Puljani proslavili Dan Svetog Tome – zaštitnika Pule

U Katedrali svečanom misom jučer je počelo obilježavanje Sv.Tome, zaštitnika Pule.

Misnom slavlju i obilježavanju proslave zaštitnika Grada sudjelovale su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja, u pratnji s zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana g. Fabrizija Radina.

U Katedrali, ali i i ispred nje misom, koncertima i raznim delicijama obilježen je  Dan sv. Tome, zaštitnika Pule. Nakon mise ispred katedrale održao se koncert duhovne glazbe, na Forumu je u isto vrijeme održao se 4. Dječji folklorni susret  dok se na  novouređenom Trgu kralja Tomislava zabava odvijala uz Nenu Belana i Fiumense.

Za posjetitelje na Trgu Kralja Tomislava osigurane su bile i mirisne i ukusne padele rižota sa sipama, crvenog i crnog, za čiju pripremu su zaslužni  Budimir Žižović i ekipa Rock cafea. Za dobru zabavu zaslužni su Tržnica i Grad Pula koji je, uz Pula film festival, organizator manifestacije i unaprijeđenja ponude i programa za građane i turiste.

Blagdan sv. Tome slavi se u Katoličkoj crkvi 3. srpnja, zaštitnik je Indije, ali i Grada Pule gdje mu se i nalazi prekrasna bazilika. Osim toga zaštitnik je arhitekata i graditelja.

Sveti se Toma zaziva u slučajevima sumnje, a također je zaštitnik slijepaca, teologa, arhitekata, klesara, zidara itd., a po njemu su naslovljene i mnoge crkve diljem svijeta.

Pin It on Pinterest