Vikali i vrijeđali djelatnike „Pauka“

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 42-godišnjakinjom te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo prijetnja.

Naime, 9. srpnja oko 18,30 sati na parkiralištu u Vukovarskoj ulici u Poreču, dvojica djelatnika pravne osobe iz Poreča, 32-godišnji državljanina Kosova i 39-godišnji državljanin Albanije, zatekli su 50-godišnjaka u automobilu Škoda, pulske registarske oznake, parkiranom na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom. U trenutku kada su pristupili postupku premještanja automobila, 50-godišnjak je  pod utjecajem alkohola od 1,22 promila počeo prijetiti, vikati i vrijeđati djelatnike te je čak i fizički nasrnuo na jednog djelatnika. Tada mu je u pomoć priskočila 42-godišnjakinja koja je pod vidnim utjecajem alkohola počela vikati, vrijeđati i prijetiti djelatnicima dok je 50-godišnjak u pokušaju bijega, automobilom u više navrata udario u specijalno vozilo Pauk.

Po dolasku policijskih  službenika unatoč izdanim upozorenjima oboje nisu prestali s protupravnim ponašanjem te su uhićeni dovedeni u policijsku postaju.

Protiv 50-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa ne cestama dok se protiv 42-godišnjakinje podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnja i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije. 

Photo: Ilustracija

Pin It on Pinterest