66. Pula // Održana medijska konferencija filma “Reži”

Film manjinske koprodukcije, Reži, sniman je na vrućem asfaltu Beograda koji je u filmu imao jako veliku ulogu. Kako je na konferenciji za medije rekla Bojana Andrić, direktorica fotografije, za snimanje su tražili manje poznate gradske lokacije, mjesta na kojima se za vrijeme ljetnih praznika mladi smucaju – unutarnja dvorišta, prečice, putovi…

„Nasilje među djecom univerzalna je tema stoga je film i na festivalu u Los Angelesu dobro dočekan“, ispričala je Andrić.

Glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić snimale su svoju scenu u jednom kadru. Kako je ispričala Jovanović, za nju je to bio velik izazov. „Fenomenalno je koliko se uživite u tu jednu scenu, snimanu u jednom kadru. Ujedno je snimati tako i teže i lakše, jer scena ide u kontinuitetu“, rekla je.

Radeći na ulozi najteže joj je bilo pronaći pravi trenutak u kojem će „puknuti“. „Naime, Aji, djevojci koju igram, događaju se strašne stvari i ona u jednom trenutku jednostavno pukne“, ispričala je Jovanović koja se uz glumu bavi i glazbom te je novinare počastila i stihom iz jedne svoje pjesme.

Njen rad na filmu prati i jedna anegdota koju je ispričala: „Scena u kojoj sjedim na bazenu i jedem jabuku snimana je mnogo puta pa ja od onda ne jedem jabuke. Naime, kad god zagrizem jabuku, koči mi se vilica“, rekla je.

I njena kolegica, Đurđina Radić, bavi se glazbom zbog čega nije stigla na casting za film. „Međutim, Kristina je smatrala da sam dobra za ulogu Maje u filmu te mi je predložila da se priključim ekipi, što se i ostvarilo stoga joj zahvaljujem“, izjavila je.

Miloš Ivanović, producent na filmu, rekao je da film nakon Pule putuje na festivale u Srbiju i Italiju a na jesen ide u kina.

Pin It on Pinterest