Puhački orkestar grada Pule i Civica orchestra di fiati „Giuseppe Verdi“

U sklopu SAKUD-ove manifestacije Na ulicama i trgovima, u četvrtak 18. srpnja s početkom u 20.30 na pulskom Forumu održat će se koncert Puhačkog orkestra grada Pule i gostujućeg orkestra iz Trsta – Civica orchestra di fiati „Giuseppe Verdi“. Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Civica orchestra di fiati „Giuseppe Verdi“ iz Trsta uspješno djeluje punih stotinu godina. Ovaj je puhački orkestar osnovan 1919. godine i od tada do danas predstavlja se kako svojim sugrađanima tako i publici širom zemlje i inozemstva bogatim glazbenim repertoarom – od originalnih skladbi za puhačke orkestre, simfonijskih djela, opera i opereta, preko filmske i popularne glazbe, do jazza i swinga. Dirigent je Matteo Firmi. Tijekom godine priređuju brojne koncerte koje ljubitelji glazbe tradicionalno posjećuju u velikom broju. Orkestar surađuje s brojnim institucijama i organizacijama u kulturi u svome gradu i regiji Friuli Venezia Giulia, a u sklopu društva dugi niz godina djeluje i glazbena škola. Tu se mogu učiti svi instrumenti, kao i pjevanje, i to od najranije dobi, a mogu je pohađati i odrasli polaznici. Organiziraju i glazbene radionice pri osnovnim i srednjim školama.

Ova je godina posvećena svečanom obilježavanju stote obljetnice orkestra, kojoj će se koncertom u Trstu 7. rujna između ostalih pridružiti i Puhački orkestar grada Pule.

Puhački orkestar grada Pule djeluje 26 godina, a čine ga glazbenici svih generacija. Među nastupima izdvajaju se oni na međunarodnim festivalima i susretima, koncerti u pulskom INK – Gradskom kazalištu Pula, ljetni Na ulicama i trgovima te Matineje na Tržnici i Portarati. Dirigent je Branko Okmaca. Od svog osnutka 1993. do danas PO grada Pule dobitnik je brojnih priznanja te zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Na programu su kompozicije različitih žanrova i ugođaja – koncertne koračnice, suvremene i popularne skladbe, filmske teme.

Udruga Puhački orkestar grada Pule, uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ Grada Pule, organizira još šest ljetnih programa u srpnju i kolovozu, četvrtkom uvečer na Forumu:

25.07. Big Band Pula i gostujući orkestar iz Belgije

1.08. Evergrin kvartet E4

8.08. Evergrin kvartet E4

15.08. Big Band Pula

22.08. Puhački orkestar grada Pule

29.08. Evergrin kvartet E4.

Pin It on Pinterest