Pulski učenici na Međunarodnom sportskom kampu mladih u Trieru

Od 12. do 22. srpnja pulski učenici Noa Gorički, Paola Cukon i Matej Perko u pratnji profesora Milovana Lazendića sudjeluju u Međunarodnom sportskom kampu u bratimljenom gradu Trieru u Njemačkoj.

Učenici tijekom desetodnevnog boravka sudjeluju u raznim sportskim i jezičnim radionicama, a posjetit će i najznačajnija mjesta u Trieru i Luksemburgu. Sportski kamp okuplja učenike iz Njemačke, Meksika, Mađarske, Japana i Luxemburga koji će do 22. kolovoza ove godine u međusobnoj komunikaciji i igri steći nova poznanstva i time učvrstiti veze s Trierom gradom pobratimom  kao i s ostalom djecom iz drugih država. U sklopu boravka, učenike iz Pule i ostale sudionike kampa primio je gradonačelnik Triera Wolfram Leibe.

Gradovi Pula i Trier bratimljeni su od 1971. te se gotovo svake godine organiziraju međusobni posjeti školaraca kako bi se zadržale i unaprijedile prijateljske veze između  gradova. Tako su u svibnju ove godine u sklopu projekata Mostovi prijateljstva učenici osnovne škole Integrierte Gesamtschule (IGS) iz Triera posjetili osnovnu školu Šijana.

Pin It on Pinterest