Rimski Valbandon

Manifestacija Rimski Valbandon održati će se u nedjelju, 21. srpnja  2019. na valbandonskoj plaži  od 20,00 sati.

Program:

20,00 sati Na prostoru nekadašnje rimske vile  posjetitelji će upoznati izuzetno bogatu rimsku prošlost današnje Općine Fažana. Info panoima prezentirat će se nekadašnja tvornica amfora u Fažani, ostaci rimske vile u Valbandonu i uljare u Šuridi.

Kroz program  moći će se doživjeti tipičan dan u rimskom ljetnikovcu  i ljetnom vrtu Gaia Lecaniussa Bassa, susresti se sa zanatlijama  tog vremena: kamenoklesarom, tkaljom, grnčarom, stolarom, košaračem, užarom, lončarom, kovačem.. đacima i učiteljem  rimske škole te sudjelovati u dječjim igrama i kreativnim radionicama žongliranja, izrade frizura, buketića od lavande, udaraljki  i mačeva. 

Posjetitelji će se moći družiti i s osobama različitih društvenih slojeva rimskog društva – bogatašima, vojnicima, trgovcima, žonglerima.

Čaroban ugođaj  upotpunit će dekoracija baklji, svijeća, lovorovi vijenci, mirisi lavande i glazba. 

Od gastro ponude nudit će se  jela originalne rimske kuhinje – menija starog 2000 godina: bezkvasna pogača, svinjsko pečenje s aromatičnim začinskim travama, skuše u umaku od sezama, začinjena leća i slanutak, lubenice i mulsum – vino začinjeno medom. 

Organizatori: Obrt Raspadalica i TZO Fažana

Pin It on Pinterest