Najavljen program ovogodišnje “LJETNE KLASIKE”

Na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj Komunalnoj palači najavljen je festival “Summer Classics/Ljetna klasika” koji u Arenu, u Puli, dovodi operne spektakle  – Verdijevu “Aidu” 25. srpnja, Beethovenovu 9. simfoniju “Odu radosti” 27. srpnja te Bizetovu operu “Carmen“, 1. kolovoza.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci, izrazila je zadovoljstvo dolaskom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, koje potpisuje produkciju sve tri izvedbe, na najljepšu pozornicu na otvorenom, onu pulske Arene. Zahvalila se intendatu HNK Ivana pl. Zajca, Marinu Blaževiću, pokretaču ove operne priče u Areni, te izjavila kako se raduje energiji i pozitivnom okruženju koje će vladati na njihovim nastupima, a u kojima će moći uživati mnogobrojni građani i turisti.

Intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca i redatelj opere Aida, Marin Bažević, zahvalio je Gradu Puli i partnerima na podršci i važnosti koju daju klasičnim programima u turističkoj ponudi Pule, te dodao kako je divan osjećaj biti ovako dočekan u gradu stoljetne tradicije. Sve tri predstave, dodao je, napravljene su isključivo za prostor Arene, što će dati posebnu vrijednost najavljenim izvedbama.

Operne solistice, Kristina Kolar koja će se predstaviti u ulozi Aide i Ivana Srbljan koja nosi naslovnu ulogu u Carmen izjavile su kako je svakom umjetniku čast nastupiti u predivnoj pulskoj Areni te očekuju dirljive i nadahnute izvedbe cijelog ansambla koji diše kao jedan, kako na sceni tako i privatno. 
Dirigenti Ville Matvejeff i Yordan Kamdzhalov istaknuli su svoje zadovoljstvo dolaskom u Pulu, prilikom za upoznavanjem ovako posebne scene i atmosfere, te rekli da očekuju nezaboravno iskustvo.
Ulaznice za programe festivala “Ljetne klasike” u prodaji su putem sustava Eventim.hr, na blagajni riječkog Kazališta, a potom i u Puli, na blagajni Arene i na Giardinima.

Pin It on Pinterest