Policijska uprava istarska dobila 29 policijskih vježbenika

Danas je u prostorijama Policijske uprave istarske načelnik policijske uprave Božo Kirin sa suradnicima primio 29 vježbenika koji će svoj vježbenički staž odraditi u Policijskoj upravi istarskoj. Riječ je o mladim policijskim snagama, među kojima je devet vježbenica, koji su završili program obrazovanja za zanimanje policajac.

Načelnik Kirin zajedno sa suradnicima zaželio je dobrodošlicu policijskim vježbenicima i čestitao im na uspješno završenom školovanju. „Policajac nije zanimanje već životni poziv, koji ne prestaje završetkom smjene već traje 24 sata na dan“ istaknuo je Kirin. U nastavku mlade policajce upoznao je s ustrojem i nadležnošću PU istarske te istaknuo kako započinju svoj rad u jeku turističke sezone u Istri, što će im pomoći da brzo steknu dojam o tome koliko je policijski posao odgovoran i zahtjevan. Naglasio je kako će im načelnici policijskih postaja u koje su raspoređeni biti cijelo vrijeme vježbeničkog staža na raspolaganju, kako bi što brže savladali posao i bili spremni odgovoriti na sve izazove policijskog zanimanja.

Vježbenici će svoj vježbenički staž odraditi na poslovima temeljne, prometne i granične policije u policijskim postajama u Puli, Poreču, Umagu, Rovinju i Pazinu te Postaji prometne policije Pula-Pola i Postaji pomorske i aerodromske policije Pula-Pola. 

Pin It on Pinterest