VIVA LA POLA! 2019

SRIJEDA, 14.8. @ KLUB ULJANIK, OPEN – AIR

AGNOSTIC FRONT (New York, USA)

KRYN (Rijeka)

STEPPED OUT (Split)

KANI BASTARDI (Pula)

OD 20 SATI

Iz srca New Yorka, kao headlineri, na ovogodišnji – šesnaesti po redu, Viva La Pola!, koji će se održati 14. kolovoza na prostoru otvorenog dijela kompleksa kluba Uljanik, po drugi puta stižu legendarni nositelji New York hardcorea – Agnostic Front u sastavu s dvjema kultnim ikonama scene, gitaristom Vinniem Stigmom te vokalom Rogerom Miretom.

Ovim nastupom, Agnostic Front će obilježiti 35 godina od izlaska kultnog debi albuma „Victim in Pain“ koji je bio i ostao inspiracija mnogim svjetskim i domaćim bendovima. 

Agnostic Front je osnovan davne 1980. u New Yorku od strane gitariste Vinnie-ja Stigme, Diega na basu i Roba Krekusa za bubnjevima. Nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret (The Psychos), Ray Barbieri za bubnjeve, a Adam Mucci na bas, te kreću i prva diskografska ostvarenja „Victim In Pain“ 1984., «Cause of Alarm» 1986. na kojemu su surađivali s Peterom Steelom (Carnivore, kasnije Type O Negative), «Liberty and Justice For..» 1987. te «One Voice» 1992. Ujedno, ovi albumi su danas apsolutni klasici žanra.

1992. bend se razilazi, točnije zadnja svirka biva 20. prosinca te godine u legendarnom CBGB-u, u kojemu su tijekom karijere inače često nastupali. 1996. na inicijativu Stigme i Mireta ponovno se okupljaju, te s novom postavom 1998. objavljuju album“ Something’s Gotta Give“, da bi 1999. uslijedio i „Riot, Riot, Upstart“.

2001. izlazi album „Dead Yuppies“, 2004. „Another Voice“, a 2006. objavljuju dugočekivano DVD izdanje «Live at CBGB» kojime su proslavili 25 godina postojanja. 2007. izlazi „Warriors“, koji unosi nove stavke u zvuku, s više crossover thrasha, a 2009. izlazi remasterizirano izdanje albuma prvijenca „Victim In Pain“. 

2011. Agnostic Front objavljuju album „My Life My Way“, da bi 2015. stigli do jedanaestog studijskog albuma „The American Dream Died“ (Nuclear Blast Records) s kojega je objavljen singl i video uradak „Never Walk Alone“ u kojemu gostuju Freddy iz Madball, Lou iz Sick Of It All i Toby iz H2O, te koji ujedno pokazuje konstantnu lucidnost, snagu, beskompromisnost te trajnu svježinu ovoga benda.

2017. dovršen je dokumentarni film “The Godfathers Of Hardcore“ koji na vrlo otvoren i iskren način govori o 35 godišnjoj karijeri benda, odrastanju na opasnim ulicama New Yorka, nastanku scene, te utjecaju Mireta, Stigme i njihova benda na mnoge svjetski poznate glazbenike kao što su između ostalih Kirk Hammett (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Phil Anselmo (ex Pantera), te bendove Biohazard, Madball, Sick Of It All, Hatebreed i druge, kojima su Agnostic Front ostali trajni uzori i najveća inspirativna vodilja.

Uz ekskluzivni pulski nastup, u sklopu “Summer Madness” turneje, Agnostic Front ovog ljeta nastupaju i na velikim europskim festivalima.

U Pulu, Agnostic Front stiže u sastavu: Roger Miret – za vokalom, Vinnie Stigma – za gitarom, Mike Gallo – za basom, Craig Silverman – za gitarom te Pokey Mo – za bubnjem.

Na ovogodišnjem Viva La Pola, uz legendarne Agnostic Front nastupiti će i poznata riječka grupa Kryn, Stepped Out iz Splita te domaći Kani Bastardi – predstavnici novih snaga i budućnosti Pule. 

Kryn su poznati riječki bend i donose vrhunsku viziju modernog metala. Prvobitna inkarnacija benda krenula je s radom 2004. okupljena pod nazivom Downfall. Stilski razvijajući se, i izlazeći iz prvobitnog death metal okruženja, bend 2008. naziv mijenja u Kryn, kada započinje era koju će pratiti svježe ideje, kombinacija teških, melodičnih rifova, duboke atmosfere koja se isprepliće s vokalnim i generalno impresivnim izvedbama. Time je postavljen temelj za zvuk koji neće biti zasnovan na oponašanju drugih bendova, robujući zadanim okvirima, već iznošenju osobnih vizija i stvaranju dobre glazbe. Kroz više od desetljeća, Kryn su odsvirali mnoge poznate festivale (Euroblast 7 & 10, Metal Days, Underwall,…) kao i klupske nastupe, a 2014. je objavljen i njihov album prvijenac “Scars Remind Me” koji je bez imalo skromnosti, tehnički i izvedbeno, jedno od najboljih ostvarenja u domeni žestoke glazbe ovih prostora. Kryn upravo dovršavaju novi album, a povratak na koncertne staze donijeli su nastupom 2018. u Zagrebu kada su bili podrška Monumentsima. U novoj postavi, s Dušanom Kranjcom za bubnjevima, nakon više od šest godina, Kryn stižu u Pulu. A to znate što znači…

Stepped Out dolaze iz središta Dalmacije, uvijek nam dragog Splita. Stilski, Stepped Out predstavljaju old school hardcore zvuk (NYHC) koji se ne libi to pomiješati sa melodic hardcore, punk rock, post hardcoreom te ostalim uplivima. Žestoki, dinamični, uvjerljivi, Stepped Out donose sve što se od ovakvog zvuka očekuje. Do sada su objavili nekoliko EP-a, a posljednji materijal “Voices Of The Uprising” objavljen je 2018. i može ga se poslušati i skinuti preko bandcampa. Svaki koncert Stepped Outa je silovito i nezaboravno iskustvo, a nastup na Viva La Pola! 2019 spojiti će ih sa svom ovdašnjom publikom. 

Kani Bastardi su nove snage i budućnost hardcore glazbe u Puli. Krenuvši 2015., odrastajući i upijajući sve najbolje što je pulska scena kroz desetljeća gradila (KUD Idijoti, Pasmaters, Frontalni udar, Fakofbolan,…), kroz tinejdžersku dob, stvorili su opaki adrenalinski zvuk koji ih stilski postavlja u kategoriju dojmljivosti uz bok mnogim danas svjetski kultnim bendovima. 2016. snimili su EP “Demo kancone” a 2017. prvi album “Vaffanculo”. Otprašili su i niz koncerata (Pula, Pazin, Rijeka, Slovenija) a u novoj postavi (u kojoj se nalaze tri člana iz prvobitne ekipe) rade na novim stvarima. Zaslužili su tu večer, i druženje sa Stigmom, Miretom i ostalima. Biti će  C H A O S …

Premda ove godine Viva La Pola! pada na srijedu, opustite se bez imalo brige, sutrašnji dan je neradni – Velika Gospa.

U Puli, ulaznice u pretprodaji možete pribaviti u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik, u Rijeci u Dallas Music Shopu, dok su za područje Hrvatske i drugih zemalja, ulaznice nabavljive putem entrio.hr.


Pin It on Pinterest