Mario Ćuže torpedirao Varaždin!

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon dobre utakmice protiv Hajduka, i one solidne protiv Intera, došao je red na onu najbitniju utakmicu u ovome dijelu prvenstva, onu protiv Varaždina. Pred 1900 gledatelja, na krilima Dinamovog Maria Ćužea, Istra 1961 je došla do 3 – 1 pobjede i najboljeg starta u prvenstvu zadnjih nekoliko godina.

Prije samoga početka utakmice, vrijedi napomenuti kako su igrači izašli na teren u pratnji omladinskog pogona NK Uljanika, bila je to jedna lijepa gesta povodom suradnje koju su Istra 1961 i NK Uljanik sklopili 24.7. ove godine.

Istra je živahno otvorila utakmicu. Već u 8. Minuti, Ivančić je oduzeo jednu dugu loptu na svojoj polovici te povukao do ruba šesnaesterca, uposlio Maria Ćužea koji je načeo mrežu gostiju za Istrinih 1 – 0. U 17. Minuti prva i jedina prilika Varaždina u prvome poluvremenu. Bio je to jedan ubačaj sa strane na glavu Benka koji je bio neprecizan i pucao pored gola. Od 10′ do 30′ Puljani su bili nešto defenzivniji i prepustili loptu Varaždincima koji su bili prilično bezidejni i prisiljeni na duge lopte na krila, te na ubačaje koji nisu bili opasni. U 31′ Istra je uzvratila preko Gržana koji je pucao preko gola nakon kombinacije iz kornera. Pred kraj prvog poluvremena Istra je stjerala Varaždince na svoju polovicu, pa je tako u 37. Obeng imao svoju priliku ali njegov udarac je završio malo preko gola. U sudačkoj nadoknadi prilika za 2 – 0. Gržan je oduzeo loptu na centru, u trenutku kada su samo dva igrača Varaždina ostala na svojoj polovici, povukao je Gržan do šesnaesterca, pokušao predriblati obranu ali zbog manjka snage u kritičnom trenutku, njegov udarac je otišao preko gola.

U drugome poluvremenu, Istra nastavlja svoj ritam. Već u 47′ Perić Komšić pokušava ali njegov udarac odlazi visoko preko gola. Bila je to samo priprema za ono što je uslijedilo. Minutu kasnije, Grujević dobija loptu na krilo, Ubacuje loptu točno na glavu Ćužea koji u stilu pravoga centarfora pogađa glavom za svoj drugi pogodak na utakmici. Puno bolja Istra u drugome poluvremenu.

Taman kada se činilo da utakmica ide u mirnije vode i prema sigurnim bodovima Pulske momčadi, glavni sudac utakmice Igor Pajač odlučio je pokloniti kazneni udarac za Varaždin te dodatno zakomplicirati utakmicu. Bila je to jedna situacija gdje je igrač Varaždina Matej Senić odlučio pasti u kaznenom prostoru bez obzira na minimalan kontakt sa pulskim stoperima. Pajač se nije premišljao već je odmah pokazao na bijelu točku.u 59′ Iz kaznenog udarca Leon Benko pogađa za 2 – 1.

Istra se nije dala deprimirati, te je odmah uzvratila. Već minutu kasnije, današnji igrač utakmice Mario Ćuže pokušava lijevom nogom, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 63′ pokušao je Benko sa 25 metara, ali preko gola. U 73′ Istra stavlja točku na i. Fuentes je izvozao cijelu momčad Varaždina u kaznenom prostoru pa pucao, lopta se odbila Ćužeu na 16 metara koji sa lakoćom gađa suprotni kut i postiže svoj takozvani „hat-trick“. U 77′ Benko je pokušao iz slobodnog udarca ali njegov udarac odlazi pored gola. Pokušao je i Posavec za Varaždin u 83′ ali njegov udarac odlazi pored gola. Za sami kraj, Lončar je probao svoj udarac iz slobodnog udarca, ali golman Varaždina Nevistić je sa lakoćom obranio.

Bila je to jedna odlična utakmica Pulske momčadi, i jedna prava natjecateljska atmosfera kakva dugo nije viđena na „Pulskoj bombonijeri“. Ova utakmica je pravi primjer koliko je nogometu potrebna video tehnologija, jer je jedna kardinalna greška Pajača mogla odvesti utakmicu u jednom sasvim drugom smjeru.

Istra 1961 svoju sljedeću utakmicu igra 10.8.2019. protiv staroga rivala – Lokomotive. Utakmica se igra u 21:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.0, Tomašević 7.0, Grujević 7.0, Bosančić 6.5, Pavić 6.5, Lončar 7.0, Ivančić 7.5, Regan 7, Gržan 7.5 (od 78′ Munivrana 6.5), Ćuže 9.0 (od 91′ Rubić), Perić-Komšić 6,5 (od 70′ Fuentes 7).

Varaždin: Nevistić, Sambolec, Stolnik, Senić, Miličević (od 56′ Bertolić), Jertec (od 46′ Glavica), Đurasek, Kolarić, Posavec, Benko, Turčin (od 77′ Bajandouh).

Photo galeriju sa današnje utakmice možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2165048936940510

Pin It on Pinterest