Slovencu kazna od 12 700,00 kuna u Puli zbog 2.32 promila

U dane produženog vikenda (od 2.8.2019. do 5.8.2019. godine) na području PU istarske evidentirane su 33 prometne nesreće od kojih 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 23 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama 12 je osoba lakše ozlijeđeno.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u 7 prometnih nesreća, utjecaj opojne droge u jednoj prometnoj nesreći, dok je neprilagođena kao greška evidentirana u 8 prometnih nesreća.

Utvrđeno je 258 prekršaja, od kojih izdvajamo:

nepropisna brzina – 57 prekršaja
vožnja pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 47 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 31 prekršaj
nepropisno pretjecanje – 29 prekršaja
ostali prekršaji – 79 prekršaja


Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 325 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila.


Događaji koje Izdvajamo:


U petak, 1. kolovoza u 23,20 sati u naselju Krnica, pulski su prometni policajci zatekli slovenskog državljanina kako s 1,82 promila upravlja automobilom, a u subotu oko 19 sati Ulici Valmade u Puli zaustavili su automobil VW Passat, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,96 promila upravljao 33-godišnjak. Vozači su smješteni u posebne prostorije do otriježnjena te su im uručeni prekršajni nalozi.

U nedjelju  oko 4 sata na raskrižju ulice Riva i ulice Sv. Ivana u Puli,  policijski službenici zaustavili su automobil BMW, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 27-godišnji slovenski državljanin koji je na navedenom raskrižju prošao automobilom dok je bilo upaljeno crveno  svjetlo na semaforu. Vozač je alkotestiran, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.32 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je zadržan u posebnim prostorijama policijske postaje, te mu je određena kazna u iznosu 12700 kn, određeni su mu troškovi postupka od 500 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od 3 mjeseca. 

Foto – ilustracija

Pin It on Pinterest