Uhićen zbog prodaje droge

Pulska je policija zbog dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavila 34-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Temeljem operativnih saznanja da se 34-godišnjak bavi preprodajom droge, policijski službenici su 14. kolovoza, s nalogom nadležnog suda došli na adresu osumnjičenog na području grada Pule, s namjerom da mu pretraže stan. Tom su prilikom ispred stana zatekli 33-godišnjaka koji je kod sebe posjedovao dva smotuljka s 4,3 g marihuane i 0,7 g amfetamina, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da mu je drogu netom prije prodao 34-godišnjak. Droga je oduzeta od 33-godišnjaka te će zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega biti podnijet optužni prijedlog.

U nastavku kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici  pretražili su stan kojeg koristi 34-godišnjak i pronašli 15 paketića s ukupno 22,7 grama amfetamina, tri paketića s ukupno 1,8 g marihuane, pola tablete ecstasya, digitalnu vagu te jedan mobilni telefon.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je 16. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku PU istarske dok je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Pin It on Pinterest