Podizanjem zastave službeno je otvorena 44. Trka na prstenac

Sinoć je službeno otvorena 44. Trka na prstenac u Barbanu. Podizanjem zastave obilježen je početak tri dana sporta, kulture, zabave i čuvanja tradicije u Barbanu.  Nakon podizanja zastave, pročitana su imena 16 konjanika koji su izborili pravo na sudjelovanje u natjecanjima za viticu u subotu i na prstenac u nedjelju. Ovogodišnji barbanski vitezovi su: Gvido Babić, Petar Benčić, Danijel Broskvar, Bruno Celija, Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Bruno Kožljan, Antonio Osip, Stefano Osip, Nandi Radola, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Silvio Učkar i Aleksa Vale. 

Uslijedilo je nekoliko riječi o temi izložbe Konju s ljubavlju koju su svi nazočni pogledali naknadno u Centru za posjetitelje – MMC Prstenac. Oko 21 sat posjetitelji su obišli novi Centar za posjetitelje i skupili se u dvorani gdje su postavljene skulpture autora Hrvoja Dumančića. Izložba je nastala povodom 40 godina uspostave prijateljskih odnosa između barbanskog Prstenca i sinjske Alke. Izložba je podijeljena u dva dijela – u prvom se projekcijama prikazuje nekoliko momenata suradnje između Alke i Prstenca, a u drugom je postava skulptura koje predstavljaju konje te posebnu povezanost autora s tim prekrasnim životinjama.

Tijekom današnje večeri, održava se već tradicionalan turnir u briškuli ali i zabava u Roy baru uz DJ-a Nikolu z Kukurini i Deana Bakića. Oko 22.30 sati započelo je finale malonogometnog turnira na barbanskoj Mrzlici. 

Subota donosi još bogatiji program. Jedan dio kreće prije podne, u 10 sati, i to sa 7. Robotrkom na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola. Oko 13 sati počinje turnir u pljočkanju. Posjetitelji koji dolaze prije Trke za viticu koja počinje u 17 sati, mogu posjetiti novi Multimedijalni centar Prstenac. Barbanska Trka na prstenac donosi uvijek raznolik i bogat popratni program za sve generacije. 

Ovogodišnji zabavni program zagrijat će u subotu Mladen Grdović i Šajeta s bendom, a u nedjelju nakon Trke na prstenac nastupaju Crvena jabuka i Alen Vitasović s bendom. U caffe baru Roy za zabavu su zaduženi Lighthouse Band u subotu, DJ-a Nikolu z Kukurini i u nedjelju Night Express bend.

Vidimo se u Barbanu ovaj vikend!

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

Pin It on Pinterest